Drukāt šo lapu
18.06.2018 10:43

Lielākie ugunsgrēki brīvdienās fiksēti Sužos, Saulkrastos un Jūrmalā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lielākie ugunsgrēki brīvdienās fiksēti Sužos, Saulkrastos un Jūrmalā arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas kopš pagājušās piektdienas saņēmis gandrīz 30 izsaukumus. Pieturoties sausam un vējainam laikam, joprojām lielākā daļa ir par sausās zāles un meža degšanas gadījumiem.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks izcēlies svētdien pēcpusdienā Garkalnes novada Sužos, kur meža zemsedze dega 5000 kvadrātmetru platībā. Sestdien vakarā Saulkrastos mežs dedzis 3200 m2 platībā. Mazākā platībā sausā zāle degusi Garkalnes novada Upesciemā, Dzelzceļa ielā Jūrmalā, Salaspils novada Bunčos, Jaunķemeros un Ropažu novada Jaunbagumos, meža zemsedze – Olaines novada Jāņupē, Krišjāņa Valdemāra ielā Jūrmalā un Ropažu novada Bajārkrogā, portālu "Apriņķis.lv" informēja VUGD.

Pirmdien plkst. 10 vēl turpinājās ugunsgrēka likvidācija Olaines novadā, kur svētdien priekšpusdienā bija aizdegušies 250 siena ruļļi 200 m2 platībā. Degšana tika lokalizēta jau divu stundu laikā, taču VUGD darbinieki turpina dežūrēt notikuma vietā, lai vajadzības gadījumā novērstu jaunu aizdegšanos.

Lielākais ugunsgrēks ēkās izcēlies naktī uz pirmdienu Ganību ceļā Jūrmalā, kur 240 m2 platībā dega šķūnis, un šī ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas trīs stundas. Vēl viens ugunsgrēks Jūrmalā noticis piektdien dienas vidū – Salas ielā 80 m2 platībā dega pirts telpa, ģērbtuve un ēkas jumts.

Jūrmalā reģistrēti vēl vairāki ugunsgrēki. Edinburgas prospektā vienstāva dzīvojamās mājas vannas istabā aizdegusies elektroinstalācija, Atbalss ielā degusi vieglā automašīna, 11. līnijā – celms, Salas ielā – sadzīves mantas atklātā teritorijā, bet Dzirnavu ielā – atkritumi. Naktī uz svētdienu Jaunolainē kādā dzīvoklī bija piededzis uz plīts atstāts ēdiens, radot spēcīgu sadūmojumu.

Veicot glābšanas darbus, VUGD darbinieki no kokiem nocēluši kaķus Garkalnē, kā arī Murjāņos, kur dzīvnieks kokā esot pavadījis trīs dienas. Rīgas gatvē Ādažos ar absorbentu palīdzību savākta uz ceļa izlijusi eļļa, Sauriešos sakopta ceļa braucamā daļa pēc kravas automašīnas avārijas, bet Saulkrastos un Jūrmalā sazāģēti un aizvākti ceļa braucamai daļai pārkrituši koki.