Drukāt šo lapu
11.06.2018 12:34

Ugunsdzēsēji no piedūmota dzīvokļa Inčukalna novadā izglābuši cilvēku (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme arhīvs

Plkst. 3.33 naktī uz pirmdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Inčukalna novadu, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Izrādījās, ka kādā no dzīvokļiem uz plīts deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, informēja VUGD.

Par nepieciešamu palīdzību ugunsgrēka dzēšanā Ādažu poligonā Sējas novada teritorijā VUGD informāciju saņēma svētdien plkst. 11.48 no Valsts meža dienesta. Kā informēja VUGD, dzēšanas darbos tika iesaistītas piecas autocisternas un aptuveni 20 ugunsdzēsēji. Ugunsgrēka novēršana turpinājās arī pirmdien priekšpusdienā, un no VUGD darbos piedalījās pieci cilvēki.

Līdz ugunsgrēka likvidācijai VUGD atturējās novērtēt uguns pārņemtās teritorijas apmērus. Pēc Valsts meža dienesta datiem, ugunsgrēks izplatījies vismaz 300 hektāru platībā. Pirmdienas pusdienlaikā Ādažu poligonā izcēlušos ugunsgrēku izdevies ierobežot, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Sestdien Carnikavā meža zemsedze degusi 4100 kvadrātmetru platībā, piektdien Mārupes novada Tīrainē kūdra un meža zemsedze – 3000 m2 platībā, piektdien Salaspilī sausā zāle – 2000 m2 platībā. Mazāka mēroga ugunsgrēki reģistrēti Olainē (kūdra un meža zemsedze), Carnikavas novada Kalngalē (meža zemsedze) un Ropažu novada Zaķumuižā (meža zemsedze un kūdra). Kopumā pēdējo dienu laikā Pierīgā reģistrēti 11 sausās zāles degšanas gadījumi.

Lielākais ugunsgrēks ēkās Pierīgā noticis naktī uz pirmdienu Olaines novadā, kur ar atklātu dega 50 m2 plaša saimniecības ēka un tai piebūvēta pirts (27 m2). Šis ugunsgrēks tika novērsts pēc triju stundu darba.

Carnikavas novada Gaujā sestdien vakarā dega guļbaļķu pirts 50 m2 platībā, piektdien Olaines novadā divos atsevišķos negadījumos uguns bija pārņēmusi 30 m2 lielu dārza māju un 6 m2 lielu šķūni. Svētdien pirts (24 m2) degusi arī Jūrmalā, Leona Paegles ielā.

Vēl Olaines novadā degusi dēļu kaudze (10 m2), Ādažu novada Kadagā – divi transporta līdzekļi, bet Saulkrastos, Mārupē, Jūrmalā, Olainē un Ķekavas novadā – atkritumi.

Veicot glābšanas darbus, VUGD darbinieki Siguldas novadā atbrīvojuši divus ezera slūžās iesprūdušus bebrus, bet Ulbrokā un Babītes novadā sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc satiksmes negadījumiem.

(papildināta no 3.rindkopas)