07.06.2018 10:38

Naktī uz ceturtdienu Garkalnes novadā degusi dzīvojamā māja

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Naktī uz ceturtdienu Garkalnes novadā degusi dzīvojamā māja arhīvs

Ceturtdien plkst. 1.58 naktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Garkalnes novada Amatniekiem, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 60 kvadrātmetru platībā. Pēc gandrīz trīs stundu darba ugunsgrēks tika likvidēts, portālu "Apriņķis.lv" informēja VUGD.

Pirmdien Pulkveža Brieža ielā Siguldā vienstāva ražošanas angārā bija aizdegusies siena un skaidas 5 m2 platībā, bet Enerģētiķu ielā Salaspilī dega garāža. Savukārt trešdien piecstāvu dzīvojamā mājā Kūdras ielā Olainē pie pirmā stāva dzīvokļa ārdurvīm, iespējams, ļaunprātības dēļ dega papīra kaudze.

Vairums izsaukumu kopš nedēļas sākuma tomēr saņemts par ugunsgrēkiem ārpus ēkām. Lielākie no tiem – pirmdien Fabrikas ielā Jūrmalā, kur svila sausā zāle un atkritumi 300 m2 platībā, kā arī trešdien Carnikavas novada Kalngalē, kur sausā zāle, niedres un meldri dega 200 m2 platībā.

Vēl Olaines novadā degusi sausā zāle (70 m2) un kūdra (10 m2), Zvīņu ielā Jūrmalā – meža zemsedze (100 m2), Edinburgas prospektā Jūrmalā – divas vieglās automašīnas, Palienes ielā Jūrmalā – lapu kaudze (1 m2), bet Ķekavas novadā un Jūrmalā – atkritumi.

Otrdien spēcīgo vēju brāzmu dēļ VUGD no Pierīgas saņēma 14 izsaukumus par ceļa braucamajai daļai pārkritušiem kokiem. Deviņas reizes glābēji izbrauca uz Jūrmalu, pa reizei uz Ādažu, Babītes, Inčukalna, Mārupes un Olaines novadiem.

Pirmdien uz Ventspils šosejas Jūrmalā no kāda mikroautobusa bija iztecējusi dīzeļdegviela, ko VUGD darbinieki savāca ar absorbentu palīdzību.

Iepriekš:

Ugunsdzēsēji Inčukalna novadā izglābj divus purvā slīkstošus zirgus