Drukāt šo lapu
04.06.2018 11:37

Ugunsgrēkā Ikšķilē cilvēks guvis ievainojumus, Ķekavā lielā teritorijā dedzis mežs un sausā zāle

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ugunsgrēkā Ikšķilē cilvēks guvis ievainojumus, Ķekavā lielā teritorijā dedzis mežs un sausā zāle VUGD

Pirmdien plkst. 7.36 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ikšķili, kur 50 kvadrātmetru platībā dega divstāvu dzīvojamās mājas pirmais stāvs. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Plkst. 8.10 šis ugunsgrēks lokalizēts un pēc plkst. 10.00 vēl turpinājās dzēšanas darbi, informēja VUGD.

Pagājušās nedēļas nogalē visvairāk izsaukumu no Pierīgas novadiem VUGD saņēmis Ķekavā. Kopš pagājušās piektdienas 16 reizes ugunsdzēsēji dzēsuši sauso zāli, un lielākais šāds ugunsgrēks fiksēts piektdien tieši Ķekavas novadā, kur uguns bija izplatījusies 6020 m2 platībā.

Sestdien pēcpusdienā Ķekavas novadā mežs dedzis 2,5 hektāru platībā, svētdien priekšpusdienā – 3 hektāru platībā, un abos gadījumos ugunsgrēku VUGD darbinieki novērsa sadarbībā ar "Latvijas Valsts meži" pārstāvjiem. Vēl Ķekavas novadā svētdien no rīta degusi meža zemsedze 50 m2 platībā, drīz pēc tam – garāžā sadzīves mantas, bet piektdien aizdedzies dzīvžogs 10 m2 platībā.

Sestdien Ropažu novada Tumšupē mežs dedzis 7000 m2 platībā, piektdien Saulkrastu novadā – 2500 m2 platībā, Carnikavas novadā – 300 m2 platībā, Mārupes novada Skultē – (līdz ar riepām) 25 m2 platībā.

Vēl Dalbes ielā Olainē degusi kūdra (3 m2), Durbes ielā Jūrmalā – sadzīves mantas pagalmā (5 m2), Cēlāju ielā Carnikavā – aizsargdambis (3 m2), Krasta ielā Jūrmalā – siena kaudze (2 m2), bet Jūrmalā un Babītes novada Salas pagastā – atkritumi.

Vienīgais ugunsgrēks ēkās Pierīgā pagājušās nedēļas nogalē reģistrēts Dārza ielā Saulkrastos, kur 5 m2 platībā bija aizdedzies vienstāva dārza mājas jumts un siena.

Pēdējās dienās VUGD darbinieki arī izlīdzējuši vairākiem mājdzīvniekiem – Baldones novadā un Jūrmalā nocēluši no kokā kaķus, bet Jūrmalā vēl vienam kaķim palīdzēja atbrīvoties no metāla žoga.