Drukāt šo lapu
29.05.2018 12:59

Glābēji Pierīgā atbrīvojuši putnu un palaiduši brīvībā garāžā notvertu čūsku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Glābēji Pierīgā atbrīvojuši putnu un palaiduši brīvībā garāžā notvertu čūsku arhīvs

Pierīgā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam bijusi mierīga diennakts; tika saņemti izsaukumi, kas saistīti ar dzīvnieku glābšanu: Garkalnes novadā mājas garāžā tika notverta čūska, kas pēc tam palaista brīvībā, bet Babītes novadā – atbrīvots makšķerauklā sapinies putns.

Pagājušajā diennaktī, palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, glābēji Garkalnes novada Upesciemā divstāvu dzīvojamās mājas garāžā notvēra čūsku un palaida brīvībā, savukārt Babītes novada Babītes pagastā atbrīvoja putnu, kurš bija sapinies makšķeres auklā un iestrēdzis starp koku zariem, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Palkavniece.

Kopumā aizvadītajā diennaktī glābšanas dienests saņēma 73 izsaukumus – 47 uz ugunsgrēku dzēšanu un 11 uz glābšanas darbiem, bet 15 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsdzēsēji glābēji devās uz vietām, kur dega atkritumi, kūla, kūdra, koks, mežs, meža zemsedze, siena ruļļi, kondicionieris, saldējuma vitrīna, piecas vieglās automašīnas, dzīvokļa ārdurvis, ārsiena, dārza māja un šķūnis, pirts un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vēsta I. Palkavniece.