Drukāt šo lapu
27.05.2018 11:40

Sestdien Latvijā no ūdens izcelti pieci noslīkuši cilvēki, tostarp Jūrmalā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sestdien Latvijā no ūdens izcelti pieci noslīkuši cilvēki, tostarp Jūrmalā pixabay.com

Sestdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki no ūdens izcēla piecus noslīkušus cilvēkus, tostarp viens tika atrasts Jūrmalas karjerā.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD, sestdien izsaukums tika saņemts uz Jūrmalas karjeru, kur bija ieniris, bet neizpeldējis cilvēks. Glābēji apmēram sešus metrus no krasta, četru metru dziļumā atrada noslīkušu cilvēku.

Vēl noslīkuši cilvēki tika izcelti no ūdenstilpēm Apes, Viļānu un Gulbenes novadā.

Šajā svētdienā meteorologi prognozē siltu un saulainu laiku, tādēļ VUGD atgādina, ka neapdomīga un pārgalvīga rīcība, kā arī nezināšana nereti noved pie traģiskiem negadījumiem.

Viens no biežākajiem noslīkšanas iemesliem ir peldēšanās alkohola reibumā, kad cilvēkam ir traucēta apziņa un viņš labprāt uzņemas risku, taču ir samazināta koordinācijas spēja un reakcijas ātrums, piemēram, lai saprastu, cik tālu esi aizpeldējis un lai varētu ātri atpeldēt atpakaļ.

Otrs iemesls var būt arī vienkārši cilvēku pārdrošība, piemēram, lēkšana ūdenī nepārbaudītās vietās, cenšanās pierādīt savu spēju aizpeldēt tālāk par citiem. Treškārt, karstajā laikā var parādīties veselības problēmas, kuras rodas, sakarsušam cilvēkam pārāk strauji ieejot aukstā ūdenī.

VUGD aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību, atpūšoties pie ūdens, un, ja tiek manīts, ka cilvēks slīkst, nekavējoties zvanīt uz 112.