Drukāt šo lapu
26.04.2018 10:28

Šonedēļ Pierīgā nodzēsti astoņi kūlas ugunsgrēki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šonedēļ Pierīgā nodzēsti astoņi kūlas ugunsgrēki arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu, puse no tiem bijusi par pērnās zāles degšanas gadījumiem.

Lielākais kūlas ugunsgrēks reģistrēts pirmdien dienas vidū Olaines novadā, kur uguns bija izplatījusies 3,5 hektāru platībā, kā arī dega prāva zaru kaudze 80 m2 platībā. Pirmdien Garkalnes novada Amatniekos kūla un niedres degušas 1,3 hektāru un Jūrmalā – 1 hektāra platībā.

Mazāka mēroga kūlas ugunsgrēki fiksēti Mārupes novada Tīrainē (300 m2), Ikšķiles novadā (1000 m2), Mālpils novada Sidgundā (1500 m2), Sējas novadā (600 m2) un Salaspils novadā pie Daugavpils šosejas (1500 m2), informēja VUGD.

Trešdien piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī Institūta ielā Ulbrokā uz plīts bija piededzis ēdiens, un VUGD darbinieki palīdzēja izvēdināt piedūmotās telpas. Sadūmojumu nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas dēļ nācies novērst arī dzīvojamā mājā Babītes novadā. Savukārt Saulkrastu novadā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā bija aizdegušies sodrēji.

Vēl vairāki izsaukumi pēdējās dienās saņemti no Jūrmalas: Skolas ielā deviņstāvu mājas pirmajā stāvā konteinerā bija aizsvilušies atkritumi, Lēdurgas ielā dega 10 m2 liela zaru kaudze, bet Slokas ielā pie garāžām bija aizdedzies mikroautobuss.