Drukāt šo lapu
23.05.2012 20:44

Garkalnietis Andris Lācaruss murķeļu vietā atrod mīnas

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnietis Andris Lācaruss murķeļu vietā atrod mīnas Garkalnes novada dome

Garkalnes iedzīvotāja Andra Lācarusa gājiens pēc murķeļiem ieguva pavisam negaidītu pavērsienu.

Sava iecienītā pirmo pavasara sēņu ēdiena vietā viņš izpelnījās novada domes priekšsēdētāja Mārtiņa Bauzes-Krastiņa pateicību par apzinīgu un operatīvu rīcību.

Meža izcirtumā netālu no Vidzemes šosejas, līkumodams starp koku celmiem un zāles kumšķiem, Andris Lācaruss pa gabalu pamanījis, kā pats sākumā domājis, murķelus. Bet, pienācis tuvāk, pārsteigts ieraudzījis, ka tās ir granātas vai mīnas. Netālu no divām, kas piesaistīja uzmanību, viņš pamanījis vēl un vēl. "Būdams apzinīgs iedzīvotājs, es nolēmu paziņot pagastam, lai kaut ko dara," stāsta Andris Lācaruss. Novada pašvaldības pārstāvji tūdaļ sazinājušies ar policiju.

 

Garkalnes novada pašvaldības policijas priekšnieks Ivars Mazurs par neparasto notikumu: "Mēs izbraucām uz notikumu vietu un sazinājāmies ar Nacionālajiem Bruņotajiem spēkiem. Izmantojot viņu dotas tabulas, kurā ir dažādu munīciju attēli un apraksti, sniedzām vajadzīgo informāciju par atrastajiem lādiņiem. Pēc tam ieradās sapieri, kuri apkārtnē atrada un neitralizēja 65 kājnieku mīnas, kas zemē gulējušas kopš 2. pasaules kara."

Garkalnes pusē laiku pa laikam iedzīvotāji atrodot kara laika lādiņus. Pēc ziemas, zemei sasalstot un pēc tam atlaižoties, tie tiek izcelti virspusē. Pašvaldības policija lūdz iedzīvotājus par šādiem atradumiem zvanīt pa tālruņiem 02 vai 110.