Drukāt šo lapu
22.05.2012 11:17

Policija aicina suņu īpašniekus būt atbildīgiem, bērnus – piesardzīgiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Policija aicina suņu īpašniekus būt atbildīgiem, bērnus – piesardzīgiem arhīvs

Šogad valstī uzsākti 34 kriminālprocesi par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpumu rezultātā nodarītiem viegliem vai vidēja smaguma miesas bojājumiem.

 

 

Aizvadītās nedēļas laikā suņi sakoduši vairākus nepilngadīgos. Pagājušajā nedēļā Ventspils novada Vārves pagastā vakarā kādas mājas pagalmā iegāja klaiņojošs suns, saplosīja vistu un agresīvi uzbruka cilvēkiem. Policija bija spiesta pielietot dienesta ieroci, lai dzīvnieku neitralizētu, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Lita Juberte.

Policija aicina suņu saimniekus būt atbildīgiem, ievērot visus drošības un dzīvnieku turēšanas noteikumus. Savukārt bērniem jāatceras, ka ar suņiem jābūt piesardzīgiem. Tāpat atbildīgiem jābūt arī vecākiem un jāpārrunā ar savām atvasēm drošības ieteikumi. Ne vienmēr iespējamais vainīgais konfliktā starp cilvēku un suni ir dzīvnieks. Bieži arī paši bērni, intereses un zinātkāres vadīti, var izprovocēt suni uz šādu rīcību.

Valsts policija iesaka ļoti nopietni izvērtēt to, vai un kādu suni cilvēki vēlas iegādāties; ejot pa ielu, nekad necensties aiztikt svešus suņus, kā arī nekad nepaļauties uz apgalvojumiem "mans suns nekož" un "ejiet klāt droši".

Policija arī atgādina, ka saistībā ar dažādiem dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpumiem to saimniekus iespējams saukt gan pie administratīvās atbildības, gan kriminālatbildības.