Drukāt šo lapu
20.04.2012 12:45

Ikšķilē pensionārei izkrāpj naudu un zeltlietas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķilē pensionārei izkrāpj naudu un zeltlietas www.delfi.lv

Par krāpnieču upuri ceturtdien pēcpusdienā kļuvusi kāda 1933. gadā dzimusī Ikšķiles iedzīvotāja.

Divas pagaidām nenoskaidrotas sievietes, uzdodoties par humānās palīdzības dienesta darbiniecēm, piedāvājušas sievietes dzīvoklī bez maksas nomainīt logus un ielikt dzelzs durvis, pensionārei vienīgi jāuzrāda savi ienākumi.

Iespējamās krāpnieces pieprasīja pensionārei uzrādīt ienākumus vismaz 500 latu apmērā, taču tik daudz sievietei neesot bijis. Viņa parādīja abām viešņām 320 latus un zeltlietas. Viltus humānās palīdzības darbinieces teica, ka ar to pietikšot, un apgalvoja, ka esot jānoformē dokumenti, lai lemtu par logu un durvju nomaiņu. Kad abas sievietes aizgāja, pensionāre pamanīja, ka nauda un zeltlietas no galda bija pazudušas, un ziņoja policijai.

Policijas darbinieki, aptaujājot citus daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājus, noskaidroja, ka abas krāpnieces vērsušās arī pie citiem kaimiņiem, taču neviens cits viņas nav ielaidis dzīvoklī. Policijā sākts kriminālprocess par zādzību, turpinās izmeklēšana, kā arī iespējamo vainīgo personu meklēšana, informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora pārstāve Daiga Kondrāte.

Pēc cietušās liecības, viena no aizdomās turamajām personām bija gados vecāka, tumsnēja, ar tumšiem matiem, otra – jaunāka, baltās drēbēs, gaišiem matiem.

Policija aicina neuzticēties nepazīstamām personām un lūdz atsaukties citus cietušos, aculieciniekus vai ikvienu, kuram ir jebkāda informācija par minētajām sievietēm, zvanot uz tālruņu numuriem 65002400, 65002403 vai 110.