Drukāt šo lapu
21.03.2012 13:35

Ādažos pensionārei izkrāpj 4000 latu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Rīgas reģionā atkal aktīvi sākuši uzdarboties telefonkrāpnieki. Par vienu no viņu upuriem kritusi kāda Ādažos dzīvojoša pensionāre.

Kā pavēstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Toms Sadovskis 1934. gadā dzimušajai Ādažu iedzīvotājai 19. martā ap pusdienlaiku piezvanījis nepazīstams vīrietis, kurš, runājot krievu valodā, apgalvoja, ka viņas dēls Sanktpēterburgā izraisījis ceļu satiksmes negadījumu ar cietušajiem, un tādēļ ir nepieciešama nauda, lai atrisinātu radušos situāciju. Tā kā sievietes dēls patiešām dzīvo Sanktpēterburgā, viņa noticējusi krāpniekam un piekritusi iedot naudu.

Tās pašas dienas vakarā viņi tikušies Rīgā, pie tirdzniecības centra «Bērnu pasaule», kur pensionāre krāpniekam atdevusi savus iekrājumus 4000 latu apmērā, bet vīrietis apsolījis, ka ar viņas dēlu viss būšot kārtībā. Vēlāk sirmgalve atklāja, ka ar dēlu patiešām viss ir kārtībā, jo nelaimes gadījums nemaz nav noticis. Pēc tā viņa vērsās policijā.

Piebilstams, ka pēdējo pāris dienu laikā pie kārtības sargiem vērsušies vēl vairāki iedzīvotāji, ziņojot par līdzīgu zvanu saņemšanu, tomēr pārējos gadījumos tie nav uzķērušies uz krāpnieku ziņojumiem par nelaimē nokļuvušiem radiniekiem.

Pēc šādas krāpšanas shēmas aptuveni pirms gada Rīgas reģionā apkrāpti vairāki desmiti iedzīvotāju, kopumā no pensionāriem izkrāpjot tūkstošiem latu. Toreiz krāpnieki zvanīja no Lietuvā reģistrētiem tālruņu numuriem, un Rīgas policistiem arī izdevās likumpārkāpējus aizturēt.

Tā kā šo krāpnieku mērķa grupa ir pensionāri, policija aicina iedzīvotājus stāstīt saviem vecākiem un vecvecākiem par šo krāpšanas shēmu. Tāpat policija aicina iedzīvotājus ziņot par katru gadījumu, kad tiek saņemti šādi vai līdzīgi zvani pat tad, ja sazvanītais nav uzķēries uz krāpnieka stāstiem.