Drukāt šo lapu
20.02.2012 07:39

Inčukalnā vedekla dzērumā nodur vīramāti

Autors  Elīna Kondrāte, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Aizvadītā piektdiena traģiski izvērtusies kādai ģimenei Inčukalna novadā – kārtējās iedzeršanas laikā agresīvi noskaņota vedekla ar naža dūrieniem kājā dzīvību laupījusi savai vīramātei.

Pēc nozieguma izdarīšanas sievieti izdevies aizturēt, turklāt viņas organismā konstatētas aptuveni 2,5 promiles alkohola. Par miesas bojājumu nodarīšanu sieviete jau agrāk bija nonākusi policijas redzeslokā, RAA atklāja Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Toms Sadovskis.

Savukārt Inčukalna novada sociālā dienesta vadītāja Zinaīda Gofmane pastāstīja, ka ģimene mitinājusies mājās «Saules», jau kopš 2007. gada atradusies trūcīgo ģimeņu uzskaitē. «Viņi saņēma mūžīgos pabalstus – katru gadu no janvāra līdz decembra beigām,» stāsta Sociālā dienesta vadītāja. 1979. gadā dzimusī sieviete, kas veikusi liktenīgos miesas bojājumus, esot bijusi bezdarbniece, taču vīrs pašreiz strādājot bezdarbnieku atbalsta programmā. Z. Gofmane informēja, ka Inčukalna novadā esot aptuveni 700 trūcīgo ģimeņu un apmēram 17 no tām esot riska grupā, taču šī ģimene neesot bijusi viena no tām.

Ģimenē augusi arī piecgadīga meitenīte, kura pašlaik mitinās pie radiniekiem Rīgā. «Bērniņš tiks ievietots rehabilitācijas centrā, kur meitenītei sniegs psihologa konsultācijas,» atklāja sociālā centra vadītāja.

Viņa uzskata, ka šādas situācijas var piemeklēt jebkuru nelabvēlīgo ģimeni, kur cieņā ir iedzeršana. «Valsts mūsu iedzīvotājus ir novedusi tik tālu, ka nav ne darba, ne līdzekļu, sākas dzeršana,» savu viedokli pauž Z. Gofmane. «Tā ir valsts problēma, ka cilvēki ir novesti tik tālu, ka krīt izmisumā, nodzer prātu. Ja cilvēki būtu nodarbināti, prāts nenestos uz dzeršanu,» viņa atzīst un aicina grūtību gadījumā iedzīvotājus vērsties pēc palīdzības pašvaldībā. «Mēs strādājam un palīdzam grūtībās nokļuvušajām ģimenēm. Inčukalna novadā ir divi psihologi, ko iedzīvotāji var apmeklēt bez maksas. Tomēr, ja kāds palīdzību negrib pieņemt un saprast, tad var gadīties, ka viņam ir nosliece uz vardarbību,» secina Z. Gofmane.