Drukāt šo lapu
01.05.2013 17:23

Ķekavas jaunajai sākumskolai atzīmēs Spāru svētkus

Autors  www.kekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Topošās Ķekavas sākumskolas skice. Topošās Ķekavas sākumskolas skice.

2. maijā Ķekavā norisināsies jaunās sākumskolas Spāru svētki. Sākumskolas pirmā korpusa būvniecība rit uz priekšu, un 2013./2014. mācību gadu Ķekavas novada skolēni sāks jaunajās telpās.

Kopumā projekta būvniecība ir paredzēta trīs posmos. Pirmajā kārtā ietilpst jaunās sākumskolas administratīvā ēka ar plašām un mūsdienīgām mācību telpām, kā arī administrācijas, logopēda un medicīnas speciālistu kabineti. Rūpējoties par novada skolēniem, šī ēka tiks nodota ekspluatācijā jau šā gada 1. septembrī.


Būvniecības otrajā kārtā iecerēts būvēt korpusu, kurā ietilpst moderna bibliotēka, plaša ēdamzāle un labiekārtota stāvvieta transportlīdzekļiem, savukārt trešajā būvniecības kārtā ir plānots starptautiskiem standartiem atbilstošs sporta komplekss ar peldbaseinu.

Ķekavas sākumskolas jaunais komplekss paredzēts vairāk nekā 700 novada bērniem. Jaunās sākumskolas kopējā mācību telpu platība būs 2920 kvadrātmetri. Vērienīgais projekts tiek realizēts, jo plānots, ka septiņu gadu laikā skolēnu skaits Ķekavas novadā palielināsies par 23 procentiem.

Spāru svētki norisināsies 2. maijā plkst. 12 Ķekavas sākumskolas jaunajā korpusā Nākotnes ielā 1C.