Drukāt šo lapu
19.06.2018 10:09

Stopiņu novadā notiks vides izglītības pasākums pirmsskolām

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu novadā notiks vides izglītības pasākums pirmsskolām pixabay.com

Otrdien Stopiņu novada domes pirmsskolas izglītības iestādē "Pienenīte" notiks vides izglītības pasākums pirmsskolām, kurā piedalīsies vairāk nekā 100 dalībnieku no 51 izglītības iestādes, aģentūru LETA informēja pasākuma pārstāvji.

Pasākumā uzmanība būs pievērsta ekoskolu programmas mērķu īstenošanai, pielāgojoties mācību specifikai pirmsskolas izglītības iestādēs. Ekoskolu programmas koordinators Latvijā un salidojuma organizētājs Daniels Trukšāns skaidroja, ka viens no pirmsskolas izglītības mērķiem ir palīdzēt bērniem gūt pirmo pieredzi par sevi, citiem, apkārtējo pasauli un to savstarpējo mijiedarbību, un ekoskolu programma ir instruments, kas var palīdzēt šo mērķi sasniegt.

Salidojuma dalībnieku vidū būs gan pedagogi ar plašu pieredzi ekoskolu programmā, gan pārstāvji no iestādēm, kas programmai pievienojušās tikai šā gada pavasarī. Ar dažādiem praktiskiem piemēriem un pieredzes apmaiņas aktivitātēm pedagogi iepazīsies ar iespējām iesaistīt bērnus, audzinātājus un ģimenes ekoskolu tēmu daudzpusīgā izpētē un ar šo darbu panākt arī uzskatāmas praktiskas izmaiņas.