Drukāt šo lapu
05.03.2018 16:58

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs skolēnu brīvlaikā piedāvā izglītojošas nodarbības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas Nacionālais vēstures muzejs skolēnu brīvlaikā piedāvā izglītojošas nodarbības Latvijas Nacionālais vēstures muzejs

Pavasara brīvlaikā no 13. līdz 16. martam katru dienu plkst. 12.00 notiks izglītojošas nodarbības 1.–11. klašu skolēniem. Tās apmeklēt var gan individuāli, gan kopā ar draugiem vai ar ģimeni.

13. martā plkst. 12.00 nodarbība "Mājokļi". Sākumskolas skolēni muzeja pamatekspozīcijā varēs uzzināt, kādus mājokļus Latvijas teritorijā dažādos laikmetos cilvēki sev ierīkoja: kur dzīvoja un no kā savus mitekļus cēla ļaudis akmens laikmetā? Kad Latvijas teritorijā parādījās pirmās mūra celtnes? Kā izskatījās zemnieku istabā un muižas dzīvojamajā istabā? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem varēs noskaidrot nodarbībā.

14. martā plkst. 12.00 nodarbība "Latviešu gadskārtas: pavasari gaidot". Sākumskolas skolēni uzzinās, kādi gadskārtu ieražu godi svinami pavasarī, kad diena un nakts ir viena garuma? Kāda bija zemnieku ēdienkarte pavasarī? Atbildes varēs noskaidrot nodarbībā.

15. martā plkst. 12.00 paralēli notiks divas nodarbības "Gatavošanās eksāmenam vēsturē": "20. gadsimta vēstures atkārtošana" (nodarbība Konferenču zālē tiks balstīta uz 20. gadsimta notikumu atspoguļojumu slaidrādē) un "Gatavošanās eksāmenam – no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām" (nodarbība muzeja ekspozīcijas zālēs). Aizpildot darba lapas, skolēni atkārtos vēstures stundās gūtās zināšanas un tās sistematizēs. Nodarbība paredzēta 9. un 12. klašu skolēniem.

15. martā no plkst. 14.00 līdz plkst. 16.00 skolēni aicināti papildināt Gadsimta albumu. Muzeja Konferenču zālē būs iespēja ieskenēt līdzpaņemtās fotogrāfijas no dzimtu albumiem, papildinot topošās Latvijas muzeju kopizstādes "Latvijas gadsimts" mājaslapas www.latvijasgadsimts.lv projektu Gadsimta albums.

16. martā plkst. 12.00 nodarbība "Mana Latvija". Sākumskolas skolēni, apskatot fotogrāfijas un muzeja priekšmetus, uzzinās, kā pirms 100 gadiem tapa Latvijas valsts un kādi ir tās simboli.

Patstāvīgos un neatkarīgos vēstures interesentus muzejs aicina iepazīt ekspozīciju individuāli. No otrdienas līdz piektdienai laikā no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00 mazākie muzeja viesi varēs meklēt muzeja eksponātus dažādās krāsās, bet 1. klases skolnieki – nostiprināt alfabēta zināšanas, uzdevumu lapās ierakstot muzejā redzamos priekšmetus ar konkrēto sākumburtu.

Atnākot uz muzeju brīvlaikā, skolēns ne tikai var papildināt un nostiprināt zināšanas Latvijas vēsturē, bet arī saturīgi pavadīt laiku kultūrvēsturiskā un izglītojošā vidē.

Pieteikšanās brīvlaika nodarbībām nav nepieciešama. Šīs nodarbības nav paredzētas organizētām klašu grupām. Gan brīvlaika nedēļas piedāvājums, gan citas muzeja izglītojošās nodarbības un ekskursijas pieejamas jebkurā dienā, izņemot pirmdienas, iepriekš piesakot muzeja apmeklējumu pa tālruni 67221357 un vienojoties par vēlamo laiku.