Drukāt šo lapu
27.02.2018 17:15

Sākusies pieteikšanās skolēnu sporta un prāta sacensībām "ZZ čempionāts 2018"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sākusies pieteikšanās skolēnu sporta un prāta sacensībām "ZZ čempionāts 2018" publicitātes

27. februārī sākusies pieteikšanās "ZZ čempionāta" 12. sezonai, kas 2018. gadā solās būt vēl grandiozāka – plānots iesaistīt teju 30 000 skolēnu, no kuriem puse jeb 15 000 tūkstoši varēs piedalīties "ZZ čempionāta" lielajā finālā, kas šoreiz notiks Ropažu novadā.

"Pirms 11 gadiem "Tele 2" pieņēma savā paspārne "ZZ čempionātu" kā jaunu, mazu, bet ļoti perspektīvu projektu. Toreiz mēs tikai varējām sapņot par to, ka no pasākuma 100 skolēniem tas pārtaps par vienu no galvenajām mūsu uzņēmuma sociālajām iniciatīvām, kas vienā sezonā spēs radošās un saliedējošās aktivitātēs iesaistīt 30 000 jauno Latvijas talantu. Šobrīd tā ir mūsu platforma sarunai ar jauniešiem, kurā savas zināšanas un vērtības varam nodot nākamajām paaudzēm," stāsta "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Latvijas skolēnu sporta un prāta sacensību "ZZ čempionāts" 12. sezonu iezīmē vairāki jaunumi un patīkami pārsteigumi. Bez trīsreiz lielāka fināla, kas šogad norisināsies no 24. līdz 26. maijam un piesaistīs 540 klašu, ZZČ komanda parūpējusies arī par jaunu sacensību norises vietu. Fināls 2018. gadā risināsies sporta kompleksā "333". "ZZ čempionāts" 2018. gadā turpinās ne vien izklaidēt, bet arī izglītot skolēnus – aizraujošā formā varēs mācīties fiziku, elektrodrošību, riteņbraukšanu, apgūt viedās tehnoloģijas u.c. Protams, neizpaliks arī interesantas un pat ekstrēmas atrakcijas. Skolēnus sagaida arī īpašs muzikāls pārsteigums – finālā uzstāsies grupa "Bermudu divstūris", informē "ZZ čempionāta" sabiedrisko attiecību vadītāja Jūlija Vasiļjeva.

"Ropažu novads ir patiesi gandarīts kļūt par daļu no Latvijā grandiozākajām prāta un sporta sacensībām Latvijas skolēniem. "ZZ čempionāts" bērniem dod iespēju sajust kopā darbošanās prieku un aizrautību, kas ir ārkārtīgi būtiska ikvienam cilvēkam visa mūža garumā – mācoties, strādājot, darbojoties sabiedrības labā un arī atpūšoties. Arī mēs – Ropažu novada pašvaldība – ar aizrautību iesaistīsimies "ZZ čempionāta" organizēšanā un norisē, sniedzot visu iespējamo atbalstu, un ar nepacietību gaidīsim ciemos čempionāta dalībniekus no visas Latvijas," saka Ropažu novada domes priekšsēdētājs Zigurds Blaus.

Trīs reizes lielāks dalībnieku skaits, jauna norises vieta un mīlētākie mūziķi nav vienīgās izmaiņas "ZZ čempionāta" norisē. 12. sezonas dalībnieki tiks pārsteigti arī ar pusfināla posma konceptu, kas šoreiz būs digitāls un ļaus lielākam klašu skaitam pārvarēt mājasdarba izpildes posmu. Digitālais pusfināls norisināsies trīs nedēļu garumā, paredzot uzdevumu saņemšanu interneta vidē. Taču visi uzdevumi nebūs jāpilda digitāli. Pusfinālisti darbosies arī fiziski, digitāli iesūtot uzdevuma izpildes rezultātus, norāda J. Vasiļjeva.

Kā jau ierasts, sacensības par galvenajām "ZZ čempionāta" balvām norisināsies starp 5.–12. klašu grupām. Jau otro gadu pasākumā aicināti piedalīties arī sākumskolas skolēni, kuriem tā ir lieliska iespēja izjust spēļu atmosfēru un iemācīties sadarboties komandā. Plašāka informācija par pieteikšanos spēlēm un "ZZ čempionāta" 12. sezonas mājasdarbu atrodama vietnē www.zzcempionats.lv.