Drukāt šo lapu
11.10.2017 15:15

Babītes skolēniem stāstīs par drošību dzelzceļa tuvumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes skolēniem stāstīs par drošību dzelzceļa tuvumā dzirdiredzidzivo.lv

Noslēdzot VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) drošības kampaņas rudens posmu, piedaloties LDz ekspertiem un fitnesa trenerim, aktīva dzīvesveida vēstniekam un raidījuma "Gudrs, vēl gudrāks" vadītājam Kasparam Ozoliņam, piektdien Babītes izglītības iestādē "Vinnijs" notiks drošības stundas par rīcību dzelzceļa tuvumā.

LDz statistika liecina, ka šī gada pirmajos desmit mēnešos Latvijā uz dzelzceļa jau notikuši 23 negadījumi, kopumā traumēti 25 cilvēki, bet 17 no tiem gājuši bojā. Turklāt nereti vainojama nepietiekama piesardzība esot dzelzceļa sliežu tuvumā.

LDz pārstāvji šoruden kampaņas "Atmet telefonu un dzīvo!" ietvaros apmeklē skolas Latvijas reģionos, lai stāstītu bērniem un jauniešiem par uzvedību dzelzceļa tuvumā, tostarp par mobilo viedierīču izmantošanas bīstamību pie sliedēm. Stāstot par drošu uzvedību dzelzceļa tuvumā, LDz eksperti šoruden jau ir apmeklējuši 10 mācību iestādes un viesojušies drošībai veltītos pasākumos visā Latvijā, kopumā izglītojot teju 3000 bērnu. Kopš gada sākuma LDz drošības stundas ir notikušas 312 skolās.

LDz drošības eksperti īpaši akcentē atbildīgu mobilo tehnoloģiju lietošanu. Drošības stundas laikā skolēniem tiek skaidroti ne tikai drošības noteikumi, bet arī interaktīvā veidā tiek piedāvāta iespēja pašiem izvērtēt dažādas situācijas un norādīt uz vēlamo rīcības virzienu, lai mazinātu dažādus riskus dzelzceļa tuvumā.

Kaspars Ozoliņš, fitnesa treneris: "Diemžēl ikdienā pārāk bieži esmu bijis aculiecinieks dažādām riskantām situācijām, kurās jaunieši nonāk, uz ielas neapdomīgi lietojot mobilās ierīces. Dodoties uz treniņu gar dzelzceļa staciju, nereti redzu situācijas, kur neatbildēts zvans, īsziņa vai sociālo tīklu lietošana var būt liktenīga. Manuprāt, tieši šobrīd, kad telefoni faktiski diktē jauniešu ikdienu, ir ļoti svarīgi vērst viņu uzmanību uz to, lai viņi sevi realizētu ārpus virtuālās pasaules – vairāk nodarbotos ar citām aizraujošām lietām, piemēram, sportu, dziedāšanu, dejošanu vai aktivitātēm, kas prasa savstarpēju mijiedarbību, domu apmaiņu un klātesamību, lai "īstā dzīve" vairāk tiktu izdzīvota klātienē, nevis virtuāli."