Drukāt šo lapu
01.10.2017 19:17

Mērķdotācija pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm pieaugusi par 3,6 miljoniem eiro

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mērķdotācija pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm pieaugusi par 3,6 miljoniem eiro arhīvs

Valsts budžeta mērķdotācija pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm 2017.gadam pieaugusi par 3,6 miljoniem eiro, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts "Par mērķdotāciju sadalījumu pašvaldībām - pašvaldību izglītības iestādēm 2017. gadam".

Kopumā pašvaldību izglītības iestādēs bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no valsts budžeta šī gada septembrim-decembrim plānots iedalīt 26,537 miljonus eiro, kas ir par 16% vairāk nekā pērn.

Mērķdotācijas apjoms pieaudzis teju visās pašvaldībās, izņemot Rūjienas un Babītes novadus.

Lielākā naudas summa paredzēta Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēm, mērķdotācijā piešķirot 6,762 miljonus eiro. Mērķdotācijas apjoms Rīgai, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaudzis par 12%. Arī bērnu skaits šajās izglītības iestādēs Rīgā šogad ir pieaudzis, sasniedzot 11 172 izglītojamos.

Procentuāli lielākais mērķdotācijas pieaugums šogad ir Zilupes novadā, kur finansējuma apmērs šogad sasniegs 36 256 eiro, kas ir par 51% vairāk nekā pirms gada.

Pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs šī gada septembrī reģistrēti 36 432 bērni, kas ir par 2,4% vairāk nekā pirms gada.

Mērķdotācijas apjoms un tā izmaiņas galvenokārt saistītas ar izglītojamo skaita svārstībām izglītības iestādē. Tāpat mērķdotācijas apjomu ietekmē minimālās algas paaugstināšana līdz 680 eiro par likmi mēnesī.

Valdība par mērķdotācijas piešķiršanu pašvaldību izglītības iestādēm lems otrdien, 3. oktobrī.