Drukāt šo lapu
06.02.2017 12:25

Arī Pierīgā tiks atzīmēta Drošāka interneta diena

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Arī Pierīgā tiks atzīmēta Drošāka interneta diena pixabay.com

Jau 14. gadu pēc kārtas 7. februārī Latvijā, kā arī citviet pasaulē tiks atzīmēta Drošāka interneta diena, kuras sauklis ir "Kopā par labāku internetu!", aicinot ikvienu veidot labāku interneta vidi. Kopumā tiek plānoti ap 55 pasākumiem visā Latvijā, iesaistot 2798 dalībniekus.

Kā katru gadu "Net-Safe Latvia" Drošāka interneta centrs organizēs aktivitātes, iesaistot skolas, bibliotēkas, bērnus un jauniešus. 7. februārī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Jauniešu forums "Es digitālo mediju vidē" ar tiešraides translāciju internetā, informē Latvijas Drošāka interneta centrs.

Arī Baložu pilsētas bibliotēka jau vairākus gadus iesaistās Drošāka interneta dienas pasākumos, organizējot apmācības skolēniem. Šogad 4. klašu skolēniem tiks stāstīts par drošību internetā, uzvedību sociālajos tīklos un drošas paroles izveidi, vēsta Baložu pilsētas bibliotēkas pārstāve Rasma Dombrovska.

"Skolēni tiek arī aicināti piedalīties konkursā "Atrodi internetā!" un laimēt balvas. Katram vecumposmam ir izstrādāts atbilstošs konkursa materiāls, pārbaudot, cik efektīvi skolēni prot izmantot internetu informācijas ieguvei. Konkursa norises laiks ir līdz 28. februārim. Uzvarētāji tiks noteikti loterijas kārtībā, izlozējot no visiem pareizo atbilžu iesūtītājiem 10 laimīgos, kuri saņems balvas no Drossinternets.lv," norāda R. Dombrovska.

Drošāka interneta diena Vangažu pilsētas bibliotēkā tiks atzīmēta, rīkojot informatīvi izglītojošu pasākumu, kurā par drošību internetā pastāstīs Inčukalna novada IT speciālists Pēteris Caics. Pasākuma noslēgumā plānots noskatīties filmiņas par drošību un riskiem interneta vidē, informē "Inčukalna Novada Vēstis".

Tāpat Salaspils novada bibliotēkā visas dienas garumā notiks medijpratības konkurss ar uzdevumiem skolēniem dažādās vecuma grupās, turpretī Salaspils novada Dienvidu filiālbibliotēkā līdz 11. februārim varēs apskatīt tematisko izstādi, kas veltīta droša interneta nedēļai, norādīts Salaspils novada bibliotēkas sniegtajā informācijā.

"Saskaņā ar mūsu 2012. gadā veiktās aptaujas datiem 33 % bērni atzīst, ka ir saskārušies ar to, ka kāds pret viņiem izturas neiecietīgi un pazemojoši internetā, arī izmantojot mobilo tālruni, savukārt 11 % paši emocionāli pazemojuši un draudējuši citiem, izmantojot modernās tehnoloģijas. Tādēļ jo īpaši mēs vēlamies aicināt jauniešus padomāt, kādas ir viņu aktivitātes internetā šodien un kā tās var ietekmēt viņus nākotnē", komentē "Net-Safe Latvia" Drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska.

Drošāka interneta diena ir daļa no globālās iniciatīvas, izglītojot bērnus un jauniešus par drošāku interneta lietošanu, to organizē "Insafe" tīkls un INHOPE asociācija ar Eiropas komisijas "Safer Internet" programmas atbalstu.

Papildu informācija par Drošāka interneta dienas norisi un aktivitātēm Latvijā: www.drossinternets.lv.