16.01.2015 10:45

Aigars Apinis Ikšķilē aicina jauniešus būt apzinīgiem un godīgiem

Autors  www.ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aigars Apinis Ikšķilē aicina jauniešus būt apzinīgiem un godīgiem www.ogrenet.lv

Ceturtdien Ikšķiles vidusskolas skolēni tikās ar vairākkārtējo paraolimpisko čempionu, pasaules čempionu un pašreizējā pasaules un Eiropas rekorda īpašnieku, 2012. gada Eiropas cilvēku Latvijā, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri, birzgalieti Aigaru Apini.

Tikšanos gribasspēka un mērķtiecības mēneša ietvaros organizēja "GoBeyond" programmas jaunieši.

"Aigars Apinis ir ideāls piemērs citiem, ko, pateicoties gribasspēkam, var sasniegt cilvēks ar kustību traucējumiem. Viņš ir paraugs jauniešiem, kā izturēties pret dzīvi un to nodzīvot," par ciemiņu stāsta "GoBeyond" programmas dalībnieks Raitis Pekuss.

Paraolimpiskais čempions skolēniem atklāja, ka laikā, kamēr viņš nopietni pievērsies sportam, nekad nav kavējis treniņus. "Tas nav sportists, kuru vajag stumt un bīdīt uz treniņu. Tāpat ir ar skolas apmeklējumu. Nav būtiski būt priekšzīmīgam, cilvēkam jābūt apzinīgam un godīgam. Ja cilvēks ir godīgs, tad viņu ciena, mīl un respektē," atzīst Aigars Apinis.

Uz tikšanos A. Apinis bija paņēmis līdzi paraolimpiskajās spēlēs izcīnītās medaļas un balvas. "Varbūt šīs medaļas, ko varēsiet apskatīt un aptaustīt, iedvesmos jūs dižiem darbiem, un jūs sasniegsiet vēl lielākus mērķus," skolēniem vēlēja Aigars Apinis.

Tikšanās noslēgumā jaunieši izmantoja iespēju nofotografēties ar paraolimpisko čempionu.