Drukāt šo lapu
26.07.2018 13:25

Aptauja: Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs ceļo bez apdrošināšanas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja: Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs ceļo bez apdrošināšanas arhīvs

Dodoties ārzemju braucienos, būtiski padomāt par savu un ģimenes aizsardzību gadījumos, ja notiek negaidītas ķibeles. Lai gan apdrošinātāju pieredze liecina, ka Latvijas iedzīvotāji ceļo aizvien atbildīgāk, ceļojuma apdrošināšanu, dodoties ārzemju braucienos, iegādājas vien katrs piektais.

Tā liecina mobilo sakaru operatora "Bite" un pētījumu kompānijas "Norstat Latvija" veiktās aptaujas dati.

Lielākā daļa jeb 32% aptaujāto norāda, ka neiegādājas ceļojuma apdrošināšanu, jo izmanto EVAK karti, kas nodrošina Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas un Šveices Konfederācijas iedzīvotājiem tiesības saņemt nepieciešamo vai neatliekamo medicīnisko veselības aprūpi tādā pašā apjomā un par to pašu samaksu, kāda tā tiek nodrošināta attiecīgās valsts iedzīvotājiem.

Katrs ceturtais uzskata, ka viņam tā nav nepieciešama, jo līdz šim ārzemju braucienu laikā nekas ļauns nav atgadījies. Savukārt katrs piektais ir pārliecināts, ka, viņaprāt, ceļojuma apdrošināšana paredzēta tiem, kuri ārvalstīs nodarbojas ar aktīvo atpūtu.

Ceļojumos uz ārzemēm dodas gan pieaugušie, gan ģimenes ar bērniem. Vairākums jeb 66% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju kā būtiskāko risku, kas viņus satrauc šo braucienu laikā, norāda pēkšņas veselības problēmas, piemēram, zobu sāpes, vīrusu infekcijas un alerģijas.

Katru otro uztrauc arī ceļojumos gūtas traumas, piemēram, kaulu lūzumi, sastiepumi un izmežģījumi. Savukārt 43% ceļotāju satrauc lieli finansiālie izdevumi, kas var rasties, nokļūstot nelaimē ārvalstīs.