Drukāt šo lapu
05.07.2018 10:46

Saulkrastos un Ikšķiles novadā gaidāms salidojums audžuģimenēm, adoptētājiem, aizbildņiem un viesģimenēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastos un Ikšķiles novadā gaidāms salidojums audžuģimenēm, adoptētājiem, aizbildņiem un viesģimenēm pixabay.com

7. un 8. jūlijā sāksies šīs vasaras pasākumu cikls audžuģimenēm, adoptētājiem, aizbildņiem un viesģimenēm – salidojumi jeb tikšanās reģionālajās atbalsta grupās. Pirmais salidojums notiks atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" Saulkrastos, otrais – 14. un 15. jūlijā Ikšķiles novadā.

Reģionālās atbalsta grupas nodrošina Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) sadarbībā ar nodibinājumu "Sociālo pakalpojumu aģentūra". Pasākumi tiek organizēti, lai audžuģimenēm, adoptētājiem, aizbildņiem un viesģimenēm būtu iespēja satikties, aktīvi un saturīgi pavadīt laiku. Arī uzzināt jaunu informāciju un apgūt līdz šim neiepazītas prasmes, iepazīt domubiedrus un apmainīties ar pieredzi, kā arī vienkārši labi atpūsties, informē VBTAI pārstāvis Taivo Trams.

Atbalsta grupu laikā bērniem būs iespēja piedalīties izglītojošās un radošās darbnīcās, savukārt vecāki varēs noklausīties lekcijas un piedalīties dažādās nodarbībās. Notiks arī ģimenes saliedēšanas sporta spēles vecākiem kopā ar bērniem, atbalsta grupas vecākiem un PEP mammu semināri. Reģionālo atbalsta grupu pirmās dienas noslēgumā iecerēts arī radošais pasākums, koncerti un atpūtas pasākumi.

Šovasar dažādās Latvijas vietās notiks pavisam četri salidojumi – reģionālās atbalsta grupas. Zemgales reģiona pasākums norisināsies 14. un 15. jūlijā atpūtas kompleksā "Turbas" Ikšķiles novadā, Latgales reģiona pasākums notiks 4. un 5. augustā atpūtas kompleksos "Rāznas līcis" un "Ezerkrasti" Rēzeknes novadā, savukārt Kurzemes reģiona pasākums – 25. un 26. augustā atpūtas kompleksā "Lejastiezumi" Kuldīgas novadā, vēsta T. Trams.

Dalība visos pasākumos ir bez maksas. Lai pieteiktos salidojumam, interesenti tiek lūgti zvanīt vai sūtīt e-pastu Aigai Romānei-Meierei; kontakttālrunis – 29728401, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Vairāk informācijas, zvanot pa tālr. 27794994 Evijai Rācenei, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..