Drukāt šo lapu
25.06.2018 11:44

VARAM aicina nodrošināt Goda ģimenēm bezmaksas transportu Dziesmu un deju svētkos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VARAM aicina nodrošināt Goda ģimenēm bezmaksas transportu Dziesmu un deju svētkos Autotransporta direkcija

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izteikusi aicinājumu Satiksmes ministrijai (SM) un pašvaldībām nodrošināt bezmaksas starppilsētu un reģionālo sabiedrisko transportu Goda (daudzbērnu) ģimenēm Dziesmu un deju svētku noslēguma pasākumu laikā no 5. līdz 9. jūlijam.

"Latvijas simtgadē iniciatīvas "Goda ģimenes gads" ietvaros mēs esam raduši iespēju piešķirt brīvbiļetes daudzbērnu ģimenēm uz Dziesmusvētku koncertiem. Taču ne mazāk svarīgi ir sniegt atbalstu arī nokļūšanai uz pasākuma norisi," ministrijas paziņojumā citēts VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts.

"Mēs aicinām Satiksmes ministriju un pašvaldības rūpēties un sniegt papildu atbalstu daudzbērnu ģimenēm, nodrošinot bezmaksas transportu uz Dziesmusvētku pasākumiem. Bērni ir Latvijas nākotne, kā arī ģimeniskas vērtības veido mūsu valsts sabiedrību. Dziesmusvētkos ikviens apmeklētājs gūst iespēju piedalīties latviskos dziesmu un deju pasākumos, turklāt daudzbērnu ģimenes varēs pavadīt laiku kopā esot tautiskās noskaņās."

Jāatgādina, ka ikviena ģimene, kurā ir pieci un vairāk bērnu, līdz 15. jūnijam varēja pieteikties brīvbiļetēm uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem.