Drukāt šo lapu
24.02.2018 17:57

Svinīgā pasākumā sveikti 2017. gada otrajā pusgadā Siguldas novadā dzimušie mazuļi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svinīgā pasākumā sveikti 2017. gada otrajā pusgadā Siguldas novadā dzimušie mazuļi Siguldas novada pašvaldība

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics svinīgā pasākumā "Esmu dzimis Siguldas novadā" koncertzālē "Baltais flīģelis" sveica pagājušā gada otrajā pusgadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes.

No 125 Siguldas novadā otrajā pusgadā deklarētajiem mazuļiem 23 ģimenēs piedzimis trešais bērniņš, piecās ģimenēs piedzimis ceturtais bērniņš, bet vienā ģimenē sagaidīts piektais mazulis. Divās ģimenēs pasaulē nākuši dvīņi. Populārākie vārdi 2017. gada otrajā pusē dzimušajiem bērniņiem ir Emīlija un Kristers, vēsta noada pašvaldība.

"Šis ir jau sestais gads, kad sveicam Siguldas novadā dzimušos mazuļus, un ir patīkami apzināties, ka īpašās monētas esam pasnieguši jau 1500 bērniņiem, kas kuplina Siguldas novada pašvaldības iedzīvotāju skaitu," svinīgajā pasākumā sacīja Uģis Mitrevics.

"Mēs augam, mūsu kļūst vairāk, mūsu kopiena kļūst spēcīgāka. Šeit aug nākamie olimpieši, jaunie radošo un citu profesiju pārstāvji, aizrautīgi dažādu jomu līderi – tie, kuri nesīs Siguldas un Latvijas vārdu plašajā pasaulē. Bērni turpinās mūsu darbus un nodos tālāk mūsu zināšanas, pieredzi un vērtības, tādēļ būsim atbildīgi pret savu un bērnu dzimto vietu, turēsimies pie savām saknēm, savas ģimenes, savas zemes un tautas. Muzikālus sveicienus pasākumā "Esmu dzimis Siguldas novadā" klātesošajiem veltīja grupas "Astro'n'out" mūziķi.

Pasākums, kurā katrs Siguldas novadā deklarētais jaundzimušais novadnieks no pašvaldības vadītāja saņem īpaši veidotu monētu ar iegravētu novada ģerboni, mazuļa dzimšanas gadu un Siguldas Jaunās pils kontūru, norisinās jau kopš 2012.gada.

Siguldas novadā 2017. gadā reģistrēti 265 jaundzimušie – 143 zēni un 122 meitenes, kas ir tikai par vienu mazuli mazāk nekā 2016. gadā. 46 ģimenēs tie ir bijuši trešie bērniņi, savukārt 14 ģimenēs – ceturtie mazuļi. Četrās ģimenēs sagaidīts piektais mazulis, savukārt vienā – septītais. Četrās ģimenēs dzimuši dvīnīši. Siguldas novadā reģistrētas 388 daudzbērnu ģimenes. Populārākie vārdi, kas doti 2017.gadā dzimušajām meitenēm, ir Karlīna un Emīlija, savukārt zēniem – Emīls, Gustavs, Oskars un Kārlis.

2015. gadā Siguldas novadā reģistrēti 226 jaundzimušie, 2014. gadā – 265 mazuļi, savukārt 2013. gadā – 247 jaundzimušie novadnieki.