22.12.2017 15:20

Nākamgad paplašinās Siguldas novada Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

2018. gada sākumā tiks papildināta Siguldas novada Daudzbērņu ģimeņu atbalsta programma. Iespēja saņemt atbalstu ēdināšanas pakalpojumu maksas segšanai būs ne tikai daudzbērnu ģimeņu bērniem, kuri mācās pirmsskolas izglītības iestādēs, bet arī vispārizglītojošo skolu 5. - 12.klasē.

To paredz 21. decembrī Siguldas novada pašvaldības domes sēdē apstiprinātās izmaiņas saistošajos noteikumos par materiālās palīdzības pabalstiem Siguldas novadā, informē pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvalde.

Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā veiktie papildinājumi nosaka: ja 5.-12. klasē vai bērnudārzā izglītību iegūst viens daudzbērnu ģimenes bērns, ēdināšanas pakalpojumu maksai tiks piemērota 20% atlaide, savukārt 30% atlaide tiks piešķirta gadījumos, ja vispārējās izglītības iestādes 5.-12. klasi vai bērnudārzu apmeklē divi daudzbērnu ģimenes mazuļi. Ja 5.-12. klasē vai pirmsskolā mācās trīs vienas ģimenes bērni, tad atlaide par bērnu ēdināšanas pakalpojumiem būs 50%, bet, ja četri un vairāk bērni, tad pašvaldības atbalsts sasniegs 75%.

Atlaides tiks piemērotas Siguldas novada ģimenēm, kam piešķirts daudzbērnu ģimenes statuss, pēc noteikumu stāšanās spēkā 2018. gada pirmajos mēnešos pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinuma saņemšanas un publicēšanas vietējā laikrakstā.

Atbalsts ēdināšanas pakalpojumu maksas segšanai tiks piemērots tiem daudzbērnu ģimeņu bērniem, kuri apmeklē tikai kādu no Siguldas novada vispārējām izglītības iestādēm. Savukārt atlaidi ēdināšanas maksai pirmsskolā varēs saņemt arī Siguldas novada daudzbērnu ģimeņu bērni, kuri apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi vai bērnudārzu citā administratīvajā teritorijā.

Lai arī pašvaldība turpina strādāt pie vienotas datu sistēmas, lai piešķirtu ēdināšanas pakalpojuma maksas atlaides, pašvaldība aicinās daudzbērnu ģimenes aizpildīt iesniegumu, par ko informēs.

Siguldas novada Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programma paredz iespēju saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi 50-70% apmērā par zemi, dzīvokli, dzīvojamo māju, dzīvojamo māju palīgēkām, garāžām, kā arī braukt novada sabiedriskajā transportā bez maksas. Tāpat daudzbērnu ģimeņu bērniem tiek samazināta maksa par profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi Mākslu skolā "Baltais flīģelis" un Siguldas Sporta skolā.

Papildus Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes 10% atlaidei daudzbērnu ģimeņu locekļiem tiek piešķirta atlaide 10% apmērā vienreizējiem apmeklējumiem Siguldas Sporta centra Spēka zālē, peldbaseinā un Ūdens atrakciju un atpūtas parkā. "Fischer" Slēpošanas centrā pieejama atlaide 20% apmērā vasaras un ziemas inventāra nomai, kā arī ģimenes piedāvājumam ziemā – kameršļūkšanai.

Savukārt Pilsētas trasē daudzbērnu ģimenēm pieejama 20% atlaide ziemas inventāra nomai un braucienam ar pacēlāju. Daudzbērnu ģimenēm tiek piemērota arī 40% atlaide ieejas maksai novada pašvaldības organizētajos kultūras pasākumos, ja biļetes cena ir lielāka par diviem eiro. Tāpat daudzbērnu ģimeņu locekļi bez maksas var saņemt Siguldas novada iedzīvotāja ID karti.

Programmu daudzbērnu ģimeņu atbalstam Siguldas novada pašvaldība īsteno kopš 2013. gada. Tajā apkopoti ieguvumi novada daudzbērnu ģimenēm, kuru aprūpē ir trīs vai vairāk bērnu, tajā skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni.