Drukāt šo lapu
24.11.2017 14:52

"Cerību mājas" teritorijā izveidots aktivitāšu un bērnu laukums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Cerību mājas" teritorijā izveidots aktivitāšu un bērnu laukums ceribusparni.lv

Biedrība "Cerību spārni" īstenojusi projektu "Aktivitāšu un bērnu laukuma izveide sociālo pakalpojumu centra teritorijā Siguldas novadā", kura ietvaros sociālā atbalsta centra "Cerību māja" teritorijā Siguldas pagasta "Kārklos" izveidots laukums ar gumijas segumu un uzstādītas bērnu rotaļu iekārtas.

Rotaļu laukumā atrdīsies smilšu kaste "Kuģītis", lokomotīve ar vagoniņu, dažādas šūpoles, trenažieris un vingrošanas komplekss "Atlants". Uzstādīts arī velosipēdu statīvs ar sešām novietnēm, kā arī soliņš un atkritumu urna. Laukuma iekārtas izvēlētas tā, lai sev atbilstošu nodarbi varētu atrast gan bērni, gan viņu vecāki.

Bērnu rotaļu laukums ir brīvi pieejams visiem novada iedzīvotājiem. Ikdienā to izmanto sociālā atbalsta centra "Cerību māja" pakalpojumu saņēmēji, tās ir grūtībās nonākušas māmiņas ar maziem bērniem un bērni ar funkcionāliem traucējumiem, kuri saņem "atelpas brīža" pakalpojumu.

Projekts īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020.gadam apakšprogrammas "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju" ietvaros. Tā kopējās izmaksas ir 29 287,52 eiro, no kurām Eiropas Lauksaimniecības fonda finansējums 26 358,77 eiro. Ar līdzfinansējumu projektu atbalstīja "Joker Ltd."