Drukāt šo lapu
21.06.2016 12:44

Siguldā darbību uzsāk bērnu centrs "Kā mājās"

Autors  Marta Dzintare
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Siguldā darbību uzsāk bērnu centrs "Kā mājās" Didzis Nēliuss

Siguldā Ausekļa ielā 10 notika bērnu centra "Kā mājās" atklāšanas pasākums, kā arī savu darbību atsāka Siguldas Māmiņu klubs. Bērnu centra "Kā mājās" ideja pieder konkursa "Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja." uzvarētājām Katrīnai Leitānei un Agnesei Nēliusai.

Siguldas novads ir viens no retajiem Latvijā, kur ir pozitīvi demogrāfiskie rādītāji. Atklāšanas pasākumā piedalījās arī Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, kurš informēja, ka līdz 17. jūnijam Siguldas novadā reģistrēti jau 132 jaundzimušie.

Bērnu centrs "Kā mājās" piedāvā īslaicīgas bērna pieskatīšanas pakalpojumus (līdz 4 stundām) siguldiešiem un Siguldas viesiem.

"Centra mērķauditorija ir bērni no gada līdz 7 gadu vecumam. Taču neatteiksim arī jaunākiem un vecākiem bērniem, atradīsim nodarbes arī viņiem," stāsta Katrīna Leitāne. "Pieskatīšanas pakalpojums domāts vecākiem, kam vajadzīgs laiks, lai aizietu pie friziera, uz kino vai uz kādu tikšanos, un nav kur atstāt mazo. Tāpat Siguldas viesi, kas ierodas apmeklēt kādu pasākumu, tikmēr varēs atstāt bērnus pie mums."

Arī jaunā māmiņa Eva, kas ieradusies uz centra atklāšanu kopā ar jaunāko dēliņu, kurš vēl neapmeklē dārziņu, atzīst, ka plāno izmantot bērnu pieskatīšanas pakalpojumu reizēs, kad vajadzīgs laiks sev.

Vienlaicīgi centra 2. stāva telpās var uzturēties 10 līdz 12 bērni, savukārt 3. stāva zālē plānotas māmiņu kluba aktivitātes. Bērnu pieskatīšanas pakalpojuma ir cena 5 eiro stundā, ar siguldieša karti – 3.50 eiro stundā. Interesanti, ka piedāvājumā ir arī bērna izņemšana no dārziņa (Siguldas robežās) un tālāka pieskatīšana bērnu centrā, arī par 5 eiro stundā.

Plašāku informāciju par centra darbību un māmiņu kluba pasākumu grafiku atradīsiet "Kā mājās" Facebook lapā.