17.03.2016 13:11

Mīklainos apstākļos Dānijā pazudusi ķekaviete Laura un jūrmalnieks Edijs. Abu jauniešu vecāki lūdz līdzcilvēku palīdzību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mīklainos apstākļos Dānijā pazudusi ķekaviete Laura un jūrmalnieks Edijs. Abu jauniešu vecāki lūdz līdzcilvēku palīdzību Santa Kaufeldes publicētais attēls ar abiem pazudušajiem jauniešiem “Facebook”

Sociālajos tīklos palīdzību lūdz jūrmalnieka Edija Ivanova un ķekavietes Lauras Bogdanes draugi un ģimene. Jaunieši nesen devušies ceļojumā uz Dāniju, taču plānotajā dienā Latvijā nav atgriezušies. Bažas raisa arī fakts, ka šobrīd ir izslēgti abu jauniešu mobilie telefoni.

Uz Dāniju 21 gadu vecā Laura un 19 gadus vecais Edijs kopīgi devušies pagājušajā pirmdienā, 7. martā. Atpakaļ Latvijā jauniešiem būtu bijis jāierodas piektdien, 11. martā, taču tas nav noticis. Sākotnēji vecāki domājuši, ka atvases, iespējams, pēc ielidošanas apciemo draugus, taču pēc vairākiem telefona zvaniem noskaidrots, ka tā nav, un abi, visticamāk, nemaz neatrodas Latvijā.


Lauras draudzene Santa Kaufelde, kas par pazudušajiem ziņo sociālajā vietnē "Facebook", portālam "kasjauns.lv" apgalvo, ka pašlaik nedz radiem, nedz draugiem nav ne mazākās nojausmas, kas varētu būt noticis: "Laura nav no tiem cilvēkiem, kas tā vienkārši pazustu, nedodot par sevi ziņu".

Pēdējo reizi Laura ar savu mammu sazinājusies ceturtdien, 10. martā, dienu pirms ieplānotās atgriešanās Latvijā. Piektdien savukārt jaunieši nav sazinājušies ar vecākiem, turklāt Edija telefons, šķiet, bijis izslēgts.

Satraucošo gadījumu vēl mīklaināku padara savādais telefona zvans, ko neilgi pēc bezvēsts pazudušo informācijas publicēšanas sociālajos tīklos saņēmusi Lauras mamma. "Pagājušajā pirmdienā zvanīja kaut kāda sieviete no Dānijas numura. Runāja latviski, apgalvoja, ka ir tulks un vienkārši paziņoja, ka Laura ar Ediju ir policijā un būs Latvijā pēc divām dienām. Taču nedz Laura, nedz Edijs mājās joprojām nav ieradušies. Sieviete par sevi neko vairāk neteica un šobrīd neceļ klausuli," portālam "kasjauns.lv" atstāsta Lauras draudzene Santa, piebilstot, ka Kopenhāgenas policijas pārstāvji telefonsarunā vecākiem apgalvojuši - abus jauniešus likumsargi nav aizturējuši un policijas uzraudzībā viņi neatrodas.

Lauras draudzene Santa informē, ka abu vecāki drīzumā vērsīsies arī Valsts policijā, un šobrīd ir ļoti satraukušies par notiekošo: "Protams, ka abu ģimenes ir pamatīgi noraizējušās. Galvā nāk visādas ļaunas domas, jo, kā jau lasāms medijos, cilvēki šobrīd pazūd kā zeķes. Neesam arī saņēmuši nekādu informāciju no Latvijas vēstniecības Dānijā, kurai, manuprāt, būtu nekavējoties jāsazinās ar piederīgajiem, ja Laura un Edijs būtu nonākuši kādās grūtībās, piemēram, atrastos slimnīcā vai būtu nonākuši policijas redzeslokā."

Jauniešu radi un draugi aicina atsaukties cilvēkus, kuriem varētu būt kāda informācija par abu jauniešu iespējamo atrašanās vietu, zvanot Lauras mammai Dacei uz +37127062818 vai arī meitenes draudzenei Santai: +37129129151.