02.02.2016 15:36

Ādažos bērnu vecākus aicina iesaistīties bezmaksas atbalsta grupā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažos bērnu vecākus aicina iesaistīties bezmaksas atbalsta grupā arhīvs

Vecākiem, kuriem aug bērns ar īpašām vajadzībām, daudzbērnu ģimeņu vecākiem vai vecākiem, kuri saskaras ar bērna audzināšanas grūtībām, Ādažos ir iespēja iesaistīties bezmaksas atbalsta grupā, portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja novada domes Sociālā dienesta vadītāja Ieva Roze.

Bieži vien vecāki jūtas apmulsuši un nezina, kā veidot attiecības ar saviem bērniem, kuri vienā brīdī jūtas pieauguši un neatkarīgi, lai patstāvīgi pieņemtu lēmumus, citā – apjukuši, nepārliecināti un vēlas saņemt vecāku palīdzību un atbalstu.


Lai sniegtu vecākiem izpratni par to, kā veidot veiksmīgu sadarbību ar saviem bērniem, vecākiem, kuriem aug bērns ar īpašām vajadzībām, daudzbērnu ģimeņu vecākiem vai vecākiem, kuri saskaras ar bērna audzināšanas grūtībām, ir iespēja iesaistīties bezmaksas atbalsta grupā "Mainos es – mainās pasaule".

Grupas dalībniekiem neformālā gaisotnē pie tējas vai kafijas būs iespēja saņemt gan teorētisko materiālu, gan arī praktiskās iemaņas, kā arī dalīties pieredzē ar speciālistu un domubiedriem dažādu situāciju risināšanā.

Darbs grupā palīdz izmainīt atsevišķus priekšstatus par dzīvi un par savu lomu tajā; atklāt jaunus mijiedarbības veidus ar apkārtējo pasauli; dziļāk izprast savas jūtas; atrast atbilstošāko risinājuma variantu; ieraudzīt savas stiprās un ne tik stiprās puses, palīdzēs pieņemt izaicinājumus un ļaus veidot dzīvi radošāk, harmonizēt emocionālo stāvokli, veicināt pozitīvu komunikāciju ģimenes locekļu starpā.

Atbalsta grupas nodarbības notiks reizi mēnesī ceturtdienās no plkst. 18.00 līdz 20.00 Ādažu novada domes Sociālajā dienestā Gaujas ielā 13/15. Nākamā bezmaksas atbalsta nodarbība paredzēta 11. februārī.