Drukāt šo lapu
09.01.2016 14:00

Vecāku iztēlei nav robežu – bērns nosaukts par Žikivatoru, Avtonomu, Ļeksu, Gruņu un Klusumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Vecāku iztēlei nav robežu – bērns nosaukts par Žikivatoru, Avtonomu, Ļeksu, Gruņu un Klusumu arhīvs

Bija laiki, kad vecāki bērniem deva vārdus par godu ārzemju seriālu varoņiem. Ar laiku pie tā pieradām. Tad parādījās Anglijā, Īrijā un citviet dzimušo latviešu paaudze ar attiecīgajām valstīm raksturīgiem personvārdiem. Bet kāda motivācija vai iedvesma devusi iemeslu bērnu nosaukt par Duņu, Telesforu vai Galaktionu?

Kā portāls "Apriņķis.lv" pārliecinājās LR Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes personvārdu datu bāzē, Latvijā ir reģistrēti pat trīs Kosmosi, sešas Malkas, 10 Tofiki un 18 Laimuši.

Tāpat reģistrētas sešas Zoses, trīspadsmit Lini, trīs Galaktioni, divas Bonaventūras un četras Bonaventuras, divi Kastīši, divi Krustiņi, trīs Mudiņi, divas Ripas, divi Telesfori, pieci Smaidoņi, četras (vai četri?) Batjas, deviņas Stalinas, divi Pērkoņi, pieci Dreiki (trim no tiem kā otrais vārds, divas Cerības, deviņi Troji (trim no tiem kā otrais vārds), trīs Džihadi (vienam kā otrais vārds).

Ir arī pavisam reti vārdi, kas reģistrēti pa vienam: Interna, Spricis, Tagadne, Nirsa, Gruņa, Klusums, Elektrija, Lokādija, Gonoreta, Spulģis (kā otrais vārds Kārlim), Dursuns, Durdona, Mauda, Svings, Gazis, Jātniece (kā otrais vārds), Purva, Labīte, Paparde (zēnam kā trešais vārds), Žikivators, Pirāts, Tarzāns, Potencija, Pistinija, Duņa, Ļeksus, Šiva (vīrietim otrais vārds), Fandango Fonteins, Nirvana, Bass, Kastitis, (vienam kā otrais vārds), Kastanis, Mīla Upe, Spāre, Kukaine, Meita, Laime, Glauda, Didars, Vārpulis, Vāvere, Zemturs, Sniegbaltīte, Lāčplēsis, Lāčplēsis Ziedonis, Varenīte, Latte, Letonija, Avtonoms, Zieds, Liedars, Vilks, Lācis, Rubenis, Zaķe, Rudens, Barons, Baronesa, Data, Faila, Grida, Klauda, Oms, Omāro, Drako, Sisks, Sisigma, Orions, Zvaigzne, Sterna, Elektrija, Honorāte, Čukvudis, Smaragda, Rubīna, Rubiks, Delfija, Mēdija, Rēza, Cira, Alte, Ece un citi.