Drukāt šo lapu
11.12.2015 12:38

Ogres novada pagastos vāc parakstus pret bēgļu izmitināšanu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vairāk nekā četri simti Ogres novada pagastu iedzīvotāju parakstījušies, aicinot pašvaldību sarīkot publisku apspriešanu, lai noskaidrotu iedzīvotāju attieksmi pret iespējamo bēgļu izmitināšanu novada teritorijā, piektdien ziņo laikraksts "Ogres Vēstis Visiem".

Parakstu vākšanas iniciatore ir Iluta Kaktiņa no Madlienas. Uzsākt parakstu vākšanu viņu pamudinājušas pagastā izskanējušās runas, ka arī Madlienā vienā no neapdzīvotajiem daudzdzīvokļu namiem varētu tikt izmitināti bēgļi.


"Savāktos parakstus iesniegsim Ogres novada domē, aicināsim pašvaldību respektēt iedzīvotāju viedokli bēgļu jautājumā un sarīkot visu novada iedzīvotāju aptauju. Mūsu galvenā prasība – lai novads būtu brīvs no bēgļiem," saka astoņu bērnu mamma Iluta, kura uz Madlienas pagastu ar ģimeni pārnāca pirms pusotra gada no Alūksnes novada, jo šeit cilvēkiem esot lielākas darba iespējas.

Pēc I. Kaktiņas vārdiem, pašlaik ir savāktas 403 derīgas balsis. Pret bēgļiem parakstās ne vien madlienieši, bet arī Suntažu, Mazozolu, Ogresgala, Ogres un Krapes ļaudis. Samērā aktīvi parakstītāji bijuši lauberieši un ķeipenieši, bet visvairāk parakstu savākts Madlienas un Meņģeles pagastā. I.Kaktiņa savāktos iedzīvotāju parakstus pašvaldībā plānojot iesniegt jau nākamās nedēļas nogalē, vēsta "OVV".