Drukāt šo lapu
01.06.2015 12:00

Daudzbērnu ģimene no Saulkrastiem uzvar konkursā un tiek pie sapņu bērnistabas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daudzbērnu ģimene no Saulkrastiem uzvar konkursā un tiek pie sapņu bērnistabas publicitātes

Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības rīkotajā konkursā piecas daudzbērnu ģimenes, tostarp Gūtmaņu ģimene no Saulkrastiem, tiks pie jaunas, skaisti izkrāsotas bērnistabas.

Kā portālam "Aprinķis.lv" pavēstīja konkursa organizatori, konkursā par daudzbērnu ģimeņu bērnistabu pārkrāsošanu košākās un svaigākās krāsās kopumā piedalījušās 28 ģimenes no visiem Latvijas novadiem. Turklāt šogad šāds konkurss, kas rīkots pirmo reizi, pavisam kopā piecām ģimenēm ļaus tikt pie sapņu bērnistabas, pamatojoties uz konkursā iesūtīto bērnu un vecāku radošajiem darbiem, kā arī individuālām pārrunām par vēlamo galarezultātu.

"Priecājamies Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā paziņot šādu priecīgu faktu, ka piecām daudzbērnu ģimenēm tiks izveidotas krāsainas bērnistabas. Kā saka, aizsargāsim šo ģimeņu bērnus no pelēcības! Ir svarīgi, lai bērni savu ikdienu pavadītu patīkamā vidē, tādēļ līdz skolas sākumam šo ģimeņu bērnistabas piedzīvos ievērojamas pārmaiņas, lai jaunais mācību gads varētu sākties ar pacilātu garastāvokli," stāsta Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības vadītājs Leonīds Mucenieks.

Vienlaikus, kā skaidro konkursa organizatori, konkursam iesniegtie pieteikumi atspoguļo dažādas situācijas. Un bieži daudzbērnu ģimenes vecākiem ir jārisina ļoti sarežģīts jautājums – kā apvienot bērnistabas, viesistabas un dzīvojamās istabas funkcijas vienā un tādā veidā, lai tās pastāvīgie iemītnieki būtu laimīgi katrs ar savu stūrīti, personīgo telpu.

Konkursa rīkotāji pie uzvarētāju ģimenēm viesosies vasaras mēnešos, individuāli pārrunājot katras ģimenes sapņu bērnistabas projektu, kā arī saskaņojot vēlamos krāsošanas darbu laikus. Visu bērnistabu krāsošanas darbi tiks paveikti līdz jaunā mācību gada sākumam – 2015. gada 31. augustā.

Konkursu "Košas sienas – krāsainas dienas" organizē Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienība sadarbībā ar krāsu zīmolu "Vivacolor". Konkurss paredzēts Latvijas daudzbērnu ģimenēm, kurās ir trīs un vairāk bērnu. Šogad pie skaisti izkrāsotām bērnistabām tiks arī dižģimenes no Ogres, Liepājas, Madonas un Rīgas.

 Gūtmaņu ģimenes pieteikums konkusram "Košas sienas – krāsainas dienas"