13.08.2018 16:49

Foto: Valsts prezidents Mālpilī piedalās starptautiskās jaunsargu nometnes atklāšanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Valsts prezidents Mālpilī piedalās starptautiskās jaunsargu nometnes atklāšanā Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien Mālpilī piedalījās svinīgajā septītās starptautiskās jaunsargu nometnes "Baltic Guards 2018" atklāšanā. Nometne norisināsies līdz 17. augustam.

Uzrunājot nometnes dalībniekus, Valsts prezidents uzsvēra: "Šodien mēs dzīvojam nebeidzamu pārmaiņu laikā, kur miers un drošība nav pašsaprotamas lietas. Tāpēc ir būtiski, ka jaunieši no dažādām valstīm ir gatavi ieguldīt savu laiku un darboties kopā, lai attīstītu savas zināšanas un prasmes, kas nākotnē ļaus mūsu valstīs saglabāt mieru un nodrošinās drošību".

Kā vēsta Valsts prezidenta kanceleja, R. Vējonis atzīmēja, ka šī starptautiskā nometne ir lieliska vieta, kur jauniešiem ne tikai iegūt jaunus draugus, bet arī attīstīt savas līderu prasmes, kā arī sacensties savā starpā ar savām zināšanām un iemaņām.

Starptautisko jaunsargu nometni "Baltic Guards 2018" organizē Jaunsardzes un informācijas centrs. Tajā piedalās 130 pusaudži un jaunieši vecumā no 14 līdz 19 gadiem – jaunsargi un kadeti (jaunieši no radniecīgām organizācijām) no Baltijas valstīm, Lielbritānijas, Polijas un Ukrainas.