Drukāt šo lapu
10.08.2018 11:44

Jūlijā skatītākais televīzijas kanāls bija LTV

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūlijā skatītākais televīzijas kanāls bija LTV Valsts kanceleja

Latvijā jūlijā skatītākais televīzijas kanāls jūlijā, pēc konsolidētajiem datiem, bija LTV, kura skatīšanās laika daļa bija 10,2%, liecina pētījumu kompānijas "Kantar TNS" dati.

Otrs skatītākais kanāls 2018.gada jūlijā bija TV3, kura skatīšanās laika daļa bija 8,6%, savukārt trešais skatītākais televīzijas kanāls bija "Pirmais Baltijas kanāls" (PBK), kura skatīšanās laika daļa bija 7,9%.

Tostarp PBK skatīšanās laika daļa jūlijā salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieauga par 1,6 procentpunktiem, LTV - par vienu procentpunktu, bet TV3 - par 0,5 procentpunktiem.

Tajā pašā laikā kanālam LNT jūlijā veltīti 7%, kanālam "NTV Mir Baltic" - 6,2%, kanālam "RTR Planeta Baltija" - 5,8%, bet kanālam LTV7 - 4,8% no kopējā televīzijas skatīšanās laika. Kanāla "REN TV Baltic" veltīti 3%, "Dom Kino" skatīšanās laika daļa bija 2,9%, kanālam TV6 - 2,1%, kanālam 3+ - 1,8%, kanālam TNT - 1,5%, kanālam "RīgaTV 24" - 1,4%, kanālam "Kanāls 2" veltīts 1%, bet kanālam "STV" veltīti 0,9% no kopējā televīzijas skatīšanās laika.

Kanāliem "CTC Baltija" un "360TV" katram jūlijā veltīti 0,7%, kanāliem "Discovery Channel", "Kidzone TV", "Nickelodeon" un "Re:TV" - 0,6%, kanāliem "National Geographic Channel" un "TNT4 International" - 0,5%, bet kanāliem "Fox", "Fox Life" un "Pjatnica International" katram bija veltīti 0,4% no kopējā televīzijas skatīšanās laika. Kanālam "Sony Channel" veltīti 0,3%, kanālam "Best4Sport TV" - 0,2%, bet kanālam "Sony Turbo" veltīts 0,1% no kopējā televīzijas skatīšanās laika.

"Kantar TNS" mediju klientu direktors Oskars Rumpēters norādīja, ka konsolidētās televīzijas skatītāko programmu "Top20" galvenokārt veido Pasaules meistarsacīkšu spēļu pārraides futbolā un XXVI Dziesmu un XVI Deju svētku pārraides. Skatītākā programma jūlijā bija "XXVI Dziesmu un XVI Deju svētki. Zvaigžņu ceļā" kanālā LTV, kuru vēroja vidēji 10,2% jeb 193 500 Latvijas iedzīvotāju vecumā no četriem gadiem.

Pētījumā secināts, ka jūlijā vidēji ik dienu 59,6% Latvijas iedzīvotāju vecumā no četriem gadiem vēroja televīzijas programmas to ētera laikā, bet 8,4% tās vēroja to ētera dienā, bet izvēloties sev ērtāku laiku. Savukārt vidēji ik dienu 4,8% skatītāju vēroja jūlija televīzijas programmas vēl septiņas dienas pēc to ētera laika.

Televīzijas auditorijas pētījuma izlase ir Latvijas iedzīvotāju kopumam reprezentatīvs ģimeņu panelis. Tā respondenti ir pastāvīgie Latvijas iedzīvotāji vecumā no četriem gadiem, kuru mājsaimniecībā ir vismaz viens strādājošs televizors un tiek izmantots kāds no televīzijas satura saņemšanas veidiem.