30.11.2015 11:36

Ikšķiles novada seniori prot priecāties par dzīvi

Autors  www.ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles novada seniori prot priecāties par dzīvi www.ogrenet.lv

Sestdien Ikšķiles tautas namā novada seniori pulcējās tradicionālajā gada nogales pasākumā, lai tiktos ar domubiedriem, sveiktu jubilārus un kopā svinētu svētkus.

"Mēs tiekamies daudz biežāk, bet tās ir aktivitātes nelielos kolektīvos, kad kopā pulcējas dejotāji, dziedātāji un rokdarbu pulciņa dalībnieki," stāsta Ikšķiles novada pensionāru biedrības "Saulgrieži" priekšsēdētāja Janīna Liepiņa.


Un turpina: "Tas vien, ka esam dzīvi un varam būt kopā, jau ir svētki. Mūsu biedri taču pārsvarā ir dzimuši pagājušā gadsimta pirmajā pusē, esam piedzīvojuši ne tikai divus gadsimtus, bet pat divus gadu tūkstošus. Tā ir reta iespēja, kas ir dota mūsu paaudzei. Esam gājuši cauri dažādiem laikiem, un tie mums ir daudz devuši un arī atņēmuši. Mūsu kapitāls ir mūsu prātos un sirdīs. Tā ir dzīves pieredze, par kuru varam stāstīt un ar kuru varam dalīties."

Ikšķiles novada pensionāru biedrībā apvienojušies ap 200 senioru. Aizvadītajā gadā Ikšķiles novada senioriem bija vairāki ievērojami notikumi - pensionāru biedrībai apritēja 40 gadu jubileja un tika nosvinēti jurģi. Senioriem tagad ir pašiem savas mājas Veselības veicināšanas centrā, kur pulcēties.

Ikšķiles seniori aktīvi iesaistās novada sabiedriskajās aktivitātēs. Kopš 2012.gada, kad Ikšķiles novada pašvaldība iedibināja apbalvojumus "Gada cilvēks" un "Gada novadnieks", sešas reizes tos izpelnījušies pensionāru biedrības biedri. Nupat Valsts svētkos tituls "Goda novadnieks" piešķirts tīnūžniecei Veltai Krauzei.

"Novēlu jums visiem labu veselību un enerģiju, lai mēs visi kopā sadarbojoties mūsu kopīgajās mājās – Ikšķiles novadā - daudz ko paveiktu un lai mums tas izdodas!" – senioriem vēlēja Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

Pašvaldības vadītājs informēja seniorus par aizvadītajā gadā paveiktajiem saimnieciskajiem darbiem novadā un ieskicēja nākotnes ieceres. Noasfaltētas ielas, izremontēti ceļa posmi, izveidota ielu tirdzniecības vieta, kurā labprāt iegriežas arī seniori. Nākamgad plānots uzsākt sākumskolas korpusa celtniecību, savu kārtu gaida bērnudārzs un sporta halle - būves, kas ļoti nepieciešamas ikšķiliešu jaunajai paaudzei.

Savukārt Veselības veicināšanas un sociālo lietu pārvaldes vadītājs Juris Saratovs iepazīstināja seniorus ar Veselības veicināšanas centra piedāvātajiem pakalpojumiem un aicināja tos izmantot vēl aktīvāk.

Vairāk foto skatīt šeit.