Drukāt šo lapu
21.04.2012 19:36

Ministrs Sprūdžs talkā Siguldā spēkojas ar kritušiem kokiem

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ministrs Edmunds Sprūdžs Lielās talkas dienu pavadīja Siguldā. Ministrs Edmunds Sprūdžs Lielās talkas dienu pavadīja Siguldā. Krišjānis Grantiņš

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs sestdien, Lielās talkas dienā, naski rosījās Siguldas apkaimē.

"Mēs iztīrījām velosipēdistu taciņu, kas ved no Gaujas tilta līdz vietai, kur Vējupīte ietek Gaujā. Posms bija pilns ar kritušiem kokiem, tāpēc galvenie darbi bija savākt zarus, lai varētu izbraukt ar velosipēdu. Kur bija nepieciešams, sazāģējām un pavācām malā," portālam Siguldā sacīja ministrs.

Daļa E. Sprūdža vadītās ministrijas darbinieku darbojās arī Gaujas krastā, kur iekārtoja atpūtas vietu. "Vēl šorīt te nekā nebija. Uzmeistarojām galdiņus, soliņus, sakopām ugunskura vietu, tuvāko apkārtni iztīrījām no krūmiem un zariem. Kopā sanāca liela Jāņa ugunskura izmēra krāvums, ko mēs beigās nodedzinājām," pastāstīja ministra padomniece komunikācijas jautājumos Gunta Poplovksa.

Daļa sanākušo talcinieku sakopa Vējupīti. Dabas aizsardzības pārvaldes valsts vides inspektors Mārtiņš Blaus stāstīja, ka upītes krastos talcinieki veica bebru dambju un dažādu citu aizsprostojumu izvākšanu no upes, lai atjaunotu upes hidroloģisko režīmu un rudenī veicinātu lašveidīgo zivju sugu tālāku pārvietošanos pa Vējupīti. Kopumā atbrīvoti trīs sanesumi un tikpat bebru dambju.

Tika vākti arī upītes krastos esošie atkritumi, taču to bija maz. "Savācām tikai divus maisus atkritumu, bet no upes izvilkām divas lielas riepas. Viena traktora, viena parastā," atklāj vides inspektors.

Pēc labi paveikta darba talkotāji mielojās ar zupu un ceptām desiņām, pie reizes iemēģinot pašdarinātos solus un galdus.