Drukāt šo lapu
04.02.2014 17:29

Šoks: Eiropas Parlaments pārliecinoši pieņem homoseksuālistus slavinošo Lunačekas ziņojumu

Autors  Kristīne Jančevska
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas Asociācija "Ģimene" pirms šīs dokumenta izskatīšanas 2. februārī rīkoja zibakciju, aicinot neatbalstīt šo iniciatīvu, jo ģimenes vērtību aizstāvji ir noraizējušies, ka līdz ar šī ziņojuma apstiprināšanu Eiropas Savienības dalībvalstīs var nākties mainīt likumus, atzīstot citās valstīs noslēgtas viendzimuma laulības, kā arī paredzēt īpašas privilēģijas gejiem, lesbietēm, biseksuāļiem un cilvēkiem ar mainītu vai it kā nenosakāmu dzimumu. Pastāv bažas, ka ar laiku šis parlamenta dokuments var pārtapt Eiropas Komisijas direktīvās, kuru izpilde dalībvalstīm ir obligāta. Latvijas Asociācija "Ģimene" pirms šīs dokumenta izskatīšanas 2. februārī rīkoja zibakciju, aicinot neatbalstīt šo iniciatīvu, jo ģimenes vērtību aizstāvji ir noraizējušies, ka līdz ar šī ziņojuma apstiprināšanu Eiropas Savienības dalībvalstīs var nākties mainīt likumus, atzīstot citās valstīs noslēgtas viendzimuma laulības, kā arī paredzēt īpašas privilēģijas gejiem, lesbietēm, biseksuāļiem un cilvēkiem ar mainītu vai it kā nenosakāmu dzimumu. Pastāv bažas, ka ar laiku šis parlamenta dokuments var pārtapt Eiropas Komisijas direktīvās, kuru izpilde dalībvalstīm ir obligāta. publicitātes

Ar pārliecinošu balsu vairākumu Eiropas Parlaments pieņēmis Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupas deputātes Ulrikes Lunačekas ziņojumu "Ceļvedis homofobijas un ar dzimumorientāciju un dzimumidentitāti saistītas diskriminācijas apkarošanai".

Jau vēstījām, ka pret to īpašā zibakcijā un citās protesta akcijās iestājās gan Latvijas tradicionālo ģimenes vērtību aizstāvji, gan kristieši un citi dabīgas ģimenes aizstāvji daudzās Eiropas valstīs. Par šo ziņojumu balsoja 394 eiroparlamentārieši, bet pret bija tikai 176.

Latvijas Asociācija "Ģimene" pirms šīs dokumenta izskatīšanas rīkoja zibakciju, sūtot e-pasta vēstules Eiropas Parlamenta prezidentam Martinam Šulcam un Latvijas eiroparlamentāriešiem, aicinot neatbalstīt šo iniciatīvu. Ģimenes vērtību aizstāvji ir noraizējušies, ka līdz ar šī ziņojuma apstiprināšanu Eiropas Savienības dalībvalstīs var nākties mainīt likumus, atzīstot citās valstīs noslēgtas viendzimuma laulības, kā arī paredzēt īpašas privilēģijas gejiem, lesbietēm, biseksuāļiem un cilvēkiem ar mainītu vai it kā nenosakāmu dzimumu. Pastāv bažas, ka ar laiku šis parlamenta dokuments var pārtapt Eiropas Komisijas direktīvās, kuru izpilde dalībvalstīm ir obligāta.

U. Lunačekas ziņojums ir pretrunā Latvijas Satversmei, kas nosaka, ka laulības ir savienība starp vīrieti un sievieti. Viens no ziņojuma punktiem paredz, ka dalībvalstīm ir jāievieš vai jāpārskata likumos noteiktās dzimuma (gender) atzīšanas procedūras tā, lai pilnībā tiktu respektētas transseksuāļu tiesības uz cieņu un ķermeņa integritāti.

Asociācijas "Ģimene" pārstāvis Jānis Lulle jau iepriekš paudis bažas, ka ar šo ziņojumu tiek virzīts, ka transseksuāļi ir vienlīdzīgi citiem. "Ja mēs sakām, ka vīrietis un sieviete ir vienlīdzīgi, tas ir normāli, bet vīriešu un sieviešu vienlīdzību nevar īstenot burtiski. Ar šo plānu dalībvalstīm tiek uzspiesta homoseksuāļu tiesību atzīšana," uzsver J. Lulle.

Pēc viņa ieskatiem, ļoti bīstams punkts šajā ziņojumā paredz, ka dalībvalstīm jāpārliecinās, ka tiek garantēta biedrošanās un izteiksmes brīvība, kas īpaši attiecas uz praida maršiem un līdzīgiem notikumiem. Eiropas pamattiesību aģentūrai ir jāpalīdz dalībvalstīm uzlabot salīdzinošo datu vākšanu par homofobiskiem un transfobiskiem naida noziegumiem. "Manuprāt, tas ir ļoti bīstami, ka tiek prasīts valstīm pārskatīt jau esošos likumus. Tas nozīmē, ka kristiešiem nebūs tiesību teikt to, kas rakstīts Bībelē, ka homoseksuālisms ir grēks," bažas pauž Asociācijas "Ģimene" pārstāvis.

Iepriekš:
Arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs 2. februārī aicina iestāties par dabīgu ģimeni
Aicina nepieļaut Eiropas Parlamenta balsojumu par Lunacekas ziņojumu – dokumentu, kas atbalsta tradicionālas ģimenes graušanu
Zibakcijā aicinās iestāties par dabīgas ģimenes aizsardzību