Drukāt šo lapu
13.04.2017 12:25

Apbalvojuma "Laiks Ziedonim 2017" kategorijai "Rabarbers" nominēta arī salaspiliete Jana Kolbina

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viņa Karaliskā Augstība Veseksas grāfs Edvards 2016. gada 29. novembrī Janai Kolbinai pasniedza programmas "Award" apbalvojumu. Viņa Karaliskā Augstība Veseksas grāfs Edvards 2016. gada 29. novembrī Janai Kolbinai pasniedza programmas "Award" apbalvojumu. award.lv

Imanta Ziedoņa fonda dibinātāju un vizionāru sanāksmē noskaidroti apbalvojuma "Laiks Ziedonim 2017" nominanti bērnu un jauniešu kategorijā "Rabarbers". Uz laureāta titulu pretendē trīs jaunieši: Emīls Lukjanskis no Cēsīm, Jana Kolbina no Salaspils un Kristaps Kravalis no Rīgas.

Laureāts tiks paziņots cildināšanas ceremonijā 3. maijā, Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā. Apbalvojums bērnu un jauniešu nominācijā "Rabarbers" tiks pasniegts kādam jaunietim vecumā no 13 līdz 25 gadiem, kura dzīvē un darbībā izpaužas apbalvojuma vērtības: izcilība, degsme, sūtība, stāja, veiksme un savpatība, informē Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" pārstāvji.

Šī gada žūrijas vadītājs ir Mārtiņš Martinsons, kurš darbojas kopā ar vizionāriem Renāru Zeltiņu, Ilgu Reiznieci, 2015. gada laureātu Valteru Dakšu un 2014. gada laureātu Andri Jenertu, kā arī Imanta Ziedoņa muzeja fonda vadītāju Daci Zariņu un Leišmalītes projekta vadītāju Maiju Jaunzemi.

Pretendentus apbalvojumam "Laiks Ziedonim" varēja izvirzīt jebkurš, turklāt bija iespējams arī pašam pieteikt sevi. Šogad pieteikti vairāk nekā 200 pretendentu, no tiem bērnu un jauniešu nominācijā – 57, norāda fonda pārstāvji.

"Par šī gada apbalvojuma "Laiks Ziedonim" bērnu un jauniešu nominācijas "Rabarbers" nominantiem esam izvēlējušies trīs drosmīgus jauniešus, kuri katrs savā veidā ir izvēlējušies iet savu ceļu, iesaistīt tajā citus un padarīt pasauli Ziedoniskāku," komentē nominācijas "Rabarbers" vizionārs Mārtiņš Martinsons.

Viena no nominantiem ir arī Jana Kolbina – 22 gadus veca jauniete no Salaspils, kura studē Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē un strādā Rīgas Valdorfskolā. Jana ir pozitīva, radoša, atvērta visam jaunajam, prasīga pret sevi, sapņotāja, kas tic, ka kādudien cilvēku smaidi uzveiks pasaules naidu. Viņas moto: dari to, ko vēlies un vislabāk proti, stāsta fonda pārstāvji.

Jana kopā ar domubiedriem Salaspilī izveidojusi jauniešu klubu "Zibsnis". Ar viņas degsmi un brīvprātīgo darbu ir bagātināta kultūras dzīve novadā, jaunieši veikuši labdarības pasākumus. Viņa drosmīgi aizstāv cilvēciskās vērtības sociālajos tīklos; savus talantus attīsta un dāvā sabiedrībai. Jana ir iedvesmas avots ne tikai jauniešiem, bet jebkuram, kuram ir bijusi iespēja ar viņu sadarboties.

Arī šogad apbalvojums tiks pasniegts piecās nominācijās. Laureātus atbalsta mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, nodrošinot katras nominācijas laureātam naudas balvu 3 000 eiro apmērā, vēsta fonda pārstāvji.

Iepriekš:

Salaspils jaunieši Dienvidkorejā apgūst līderības prasmes un iepazīst šīs valsts kultūru