Drukāt šo lapu
19.11.2016 16:01

Zemessardzes veterāns dzimšanas dienā saņēmis Triju Zvaigžņu ordeni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uldis Rumba (pa labi) kopā ar Zemessardzes 19. Nodrošinājuma bataljona komandieri pulkvežleitnantu Intaru Kušneru Uldis Rumba (pa labi) kopā ar Zemessardzes 19. Nodrošinājuma bataljona komandieri pulkvežleitnantu Intaru Kušneru Ieva Karlsberga

Par Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiras ordeņa kavalieri savā 70. dzimšanas dienā – 18.novembrī – kļuvis Zemessardzes 19. Nodrošinājuma bataljona veterānu vienības vadītājs, atvaļinātais štāba virsseržants, Stopiņu novada iedzīvotājs Uldis Rumba.

Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienas priekšvakarā Ordeņu kapituls piešķīris 62 augstākos valsts apbalvojumus – 18 Triju Zvaigžņu ordeņus, 10 Viestura ordeņus un 34 Atzinības krustus. Apbalvojumu pasniegšanas ceremonija tradicionāli notika 18. novembrī Rīgas pilī.


Uldis Rumba mācījies Rīgas industriālajā politehnikumā, iegūstot tehniķa, mehāniķa, šofera specialitāti, atgādina Zemessardzē. Ilgus gadus strādājis gan par šoferi, gan pārdevēju. U. Rumba pievienojās Zemessardzes 1. pulkam 1991. gadā. Zvērestu devis 5.decembrī. U. Rumba bijis ļoti aktīvs zemessargs visā savā darbības laikā un ir piedalījies speciālajos kursos mobilajam vadam, kā arī spridzināšanas kursos. Piedalījies Stopiņu pagasta Zemessardzes rotas izveidošanā un aktīvi un sekmīgi vadījis apmācību procesu kā vada komandieris.

Kopš 2004. gada viņš ir Zemessardzes veterāns un turpina aktīvi iesaistīties bataljona dzīvē. Labprāt dalās savā pieredzē un zināšanās ar jaunajiem zemessargiem. No 2011.gada novembra U.Rumba ir Zemessardzes 19.nodrošinājuma bataljona Veterānu apvienības priekšnieks un sekmīgi to vada, iesaistot veterānus bataljona dzīvē un palielinot veterānu lomu jaunatnes un Latvijas iedzīvotāju patriotiskajā audzināšanā.

Par spīti cienījamajam vecumam U.Rumba patstāvīgi un aktīvi piedalās sabiedriskajā dzīvē, personiski iniciējot un veicinot jaunas iniciatīvas Latvijas militārās vēstures apzināšanā. Organizē un kopā ar bataljona veterāniem un Igaunijas karavīru veterāniem piedalās kopējos pasākumos Igaunijā, veicinot starpvalstu sadarbību.

U.Rumba saņēmis vairākus Zemessardzes 19. bataljona komandiera, Zemessardzes komandiera, ZS 1.brigādes komandiera un Policijas apbalvojumus par teicamu un pašaizliedzīgu dienestu, aktīvu policejisko funkciju pildīšanu, ieguldījumu cīņā ar noziedzību, iesaistīšanos pazudušu cilvēku meklēšanā u.c.