Drukāt šo lapu
22.03.2016 17:10

Jūrmalas jaunsargi radījuši hiphopa dziesmu par Jaunsardzi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas jaunsargi radījuši hiphopa dziesmu par Jaunsardzi Ekrānuzņēmums no Jūrmalas jaunsargu publicētā video vietnē “youtube”

Jūrmalas jaunsargu 102. vienība radījusi dziesmu un video par Jaunsardzi. Dziesma atklāj jauniešu redzējumu par Jaunsardzi, kā arī to, kas pamudināja viņus iesaistīties šajā kustībā.

"Man ļoti patīk Jaunsardzē, tāpēc es vēlējos piesaistīt citu pusaudžu uzmanību un iesaistīties tajā. Mēs vienībā ar jaunsargiem apspriedām ideju par dziesmas radīšanu un ar to vērsāmies pie mūsu instruktora," skaidro jaunsargs Tomass Udalovs.


Skaņdarba teksta autori un izpildītāji ir jaunsargi ― Tomass Udalovs, Roberts Radziņš, Derians Bārtulis, Aleksa Udalova, kā arī vienības instruktors Jānis Šķesteris. Dziesmas muzikālo pavadījumu veidojis producents Noitro, bet ieraksts veikts ar MM studijas atbalstu. Dziesmas video veidojuši jaunsargi ar vienības instruktora Jāņa Šķestera palīdzību. Klipā izmantoti Raivo Freimaņa video materiāli.

"Jaunieši zina, ka es nodarbojos ar mūziku, tāpēc vērsās pie manis ar šādu ieceri. Es biju patīkami pārsteigts, ka viņi izrāda šādu iniciatīvu. Piekritu palīdzēt dziesmas radīšanā ar nosacījumu, ka viņiem pašiem viss būs jādara. Tāpat brīdināju, ka tas nebūs viegls darbs, jo radīt sliktu rezultātu mēs nedrīkstam. Kopumā esmu apmierināts ar paveikto, jo jaunieši pilnīgi bez jebkādas iepriekšējas pieredzes mūzikā spēja atraisīties, bet video, ņemot vērā to, ka tas tapis ar budžetu nulle eiro, sanācis gana interesants," skaidro 102. vienības vadītājs J. Šķesteris.



J. Šķesteris brīvajā laikā nodarbojas ar mūziku jau kopš 2003. gada. Viņš ar pseidonīmu Misters izdevis vairākus albumus un izlases. Mistera ieraksti vairākkārt nominēti Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai.