Drukāt šo lapu
19.02.2016 12:24

Siguldas novada iedzīvotāja Valija Staģe saņēmusi apsveikumus100 gadu jubilejā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas novada iedzīvotāja Valija Staģe saņēmusi apsveikumus100 gadu jubilejā Siguldas novada pašvaldība

18. februārī 100 gadu jubileju atzīmēja siguldiete Valija Staģe. Jubilāre ir optimisma pilna un atzīst: "Līdz 99 gadiem varēju tamborēt bez brillēm, tagad beidzot brilles vajag!" Staģes kundzei ir meita, divi mazdēli un nu jau arī divi mazmazbērni.

Staģes kundze dzimusi 1916. gada 18. februārī. No dzimtās puses Alūksnes novadā uz Siguldu pārcēlusies pirms 40 gadiem. Mūžs pavadīts, strādājot par kalponi, savukārt brīvajos brīžos laiks piepildīts tamborējot – tā ir jubilāres sirdslieta.


"Siguldā ir tāda vide un aura, kas cilvēkos rada vēlmi dzīvot ilgi un piepildīti," atzīst Valijas Staģes meita Modra Duļevska, priecājoties par mammas nozīmīgo jubileju. Duļevskas kundze arī norāda, ka visa viņu dzimta ir ilgdzīvotāji.

Simtgadnieci jubilejā sveica Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics un Staģes kundzei pasniedza Latvijas Bankas sudraba monētu "Sigulda", kā arī ziedus un kliņģeri, pavēstīja pašvaldībā.

Kopumā šogad Siguldas novadā simts un vairāk gadu jubilejas svinēs sešas iedzīvotājas. Divas jubilāres suminātas jau šī gada pirmajos divos mēnešos, turklāt 22. janvārī Anna Elberte atzīmēja 103 gadu jubileju.