Drukāt šo lapu
16.08.2014 03:27

Krima lūdz Krieviju uz laiku atcelt ierobežojumus lauksaimniecības produkcijas ievešanai no Ukrainas

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Krievijas anektētās Krimas vadība vērsusies pie Maskavas ar lūgumu uz laiku atcelt ierobežojumus lauksaimniecības produkcijas ievešanai no Ukrainas, vēsta "Kriminform".

Kā piektdien paziņojis Krimas lauksaimniecības ministrs Nikolajs Poļuškins, valdība sagatavojusi attiecīgu vēstuli Krievijas vicepremjeram Dmitrijam Kozakam un Federālajam veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienestam ("Rosseļhoznadzor"). Vicepremjera atbilde tiek gaidīta pirmdien.

Pēc ministra teiktā, vēstulē ir runa ir par piena un piena produktu, kartupeļu, liellopa gaļas, tomātu un kukurūzas ievešanas aizlieguma atcelšanu, bet tajā nav pieminēts Krievijas Patērētāju aizsardzības dienesta ("Rospotrebnadzor") nesen noteiktais Ukrainas alus un degvīna ievešanas aizliegums.

Poļuškins piebildis, ka aizlieguma atcelšanas gadījumā paredzētas "stingras sanitārās un veterinārās kontroles prasības, lai garantētu Krimas iedzīvotāju pārtikas drošību".

Ministrs neslēpis, ka šobrīd Krima nespēj patstāvīgi apgādāt sevi ar pārtiku. Konkrēti, pieprasījumu pēc gaļas un gaļas produktiem vietējie uzņēmumi nodrošina tikai par 70%, pēc piena un piena produktiem - par 34,7%, pēc augu eļļas - par 3,2%, pēc olām - par 76,4%, bet cukuru Krimā neražo vispār. Līdz šim trūkstošā pārtika iepirkta no Ukrainas.

Poļuškins gan izteicis pārliecību, ka Krimu ar pārtiku spēs pilnībā apgādāt citi Krievijas reģioni, bet atzinis, ka tam būšot vajadzīgs laiks.