27.01.2014 13:34

Vācijā uz automaģistrāles aizdedzies "Ecolines" autobuss; cietušo nav

Autors  www.delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vācijā uz automaģistrāles aizdedzies "Ecolines" autobuss; cietušo nav www.mt-online.de

Svētdien Vācijā uz automaģistrāles pagaidām nezināmu iemeslu dēļ aizdedzies Latvijas "Ecolines" autobuss, liecina informācija Vācijas plašsaziņas līdzekļos.

Negadījuma brīdī autobusā atradušies 46 pasažieri, kas devušies no Rīgas uz Parīzi. Pēc autobusa aizdegšanās pasažieri esot steidzīgi centušies glābt savas ceļojuma bagāžas. Cietušo negadījumā neesot, vēsta portāls "Mindener Tageblatt".

Autobuss esot nodedzis gandrīz pilnībā, negadījuma cēloņi tiek aizvien izmeklēti.

Savukārt "Ecolines" pārstāvji portālam "Delfi" apliecināja, ka pasažieriem bojātas esot vien dažas somas. "Bojātas tikai dažas bagāžas vienības, kuru īpašniekiem tiks kompensēti materiālie zaudējumi," norādīja uzņēmuma vadītājs Andris Podgornijs.

"Kad autobuss atradies ceļā Vācijā, aiz Hannoveres, tajā nostrādājusi drošības signalizācija, kas brīdina par ugunsgrēka trauksmi. Ievērojot drošības instrukcijas, autobusa vadītājs apturējis transportlīdzekli, bet stjuarte uzsākusi momentānu pasažieru evakuāciju.

Autobusa šoferi konstatējuši degšanu autobusa motora nodalījumā, ievērojot instrukcijas sākuši dzēst ar autobusā pieejamajiem ugunsdzēšamajiem aparātiem, kā arī izsaukuši ugunsdzēsējus," negadījuma apstākļus skaidroja A. Podgornijs.

Uzņēmuma pārstāvji apliecināja, ka autobuss esot "sadedzis pilnībā".

Vācijas operatīvie dienesti uz laiku esot bloķējuši satiksmi ceļā uz Dortmundi, kas uz automaģistrāles izveidojis vairākus kilometrus garu sastrēguma rindu.