Drukāt šo lapu
14.07.2015 13:02

Mārīte Seile turpinās darbu izglītības un zinātnes ministres amatā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pēc sarunas ar premjerministri Laimdotu Straujumu izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile paziņojusi, ka turpinās darbu. Pēc ministres vārdiem, notikumi skolēnu dziesmu un deju svētku ģenerālmēģinājumā pierādīja, ka svētku organizatori nebija pilnībā gatavi šādai situācijai.

"Mans uzdevums ir rīkoties, izvērtēt notikušo un turpināt darbu svētku organizācijas uzlabošanai. Ir jānotiek vērtību maiņai svētku rīkošanā. Premjeres un mans uzskats sakrīt – bērnu drošībai un veselībai ir jābūt pirmajā vietā, dziesmu un deju svētkiem ir jābūt svētkiem bērniem," ministrijā citē M. Seiles teikto.

"Bija krīze, un lēmums par svētku gājiena atcelšanu bija ārkārtas risinājums. Situācija Mežaparkā sestdienas vakarā bija ļoti nopietna un prasīja atbildīgu rīcību. Es uzņemos pilnu atbildību par pieņemto lēmumu. Apzinos, ka daudzi jutās sarūgtināti par atcelto gājienu, tomēr svarīgākais svētku organizācijā ir nodrošināt ikviena bērna veselību un drošību.

Es turpināšu darbu, jo uzskatu, ka svētku organizācijā ir jānotiek vērtību maiņai. Drošība un veselība, svētki bērniem, svētku tradīcijas uzturēšana, mākslinieciskā kvalitāte – tieši šādā secībā mums ir jāsarindo valsts prioritātes, rīkojot nākamos skolēnu dziesmu un deju svētkus," teica M. Seile.

Ministre ir izveidojusi komisiju XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izvērtēšanai, kam būs jāsagatavo secinājumi par svētku organizāciju, tai skaitā, dalībnieku slodžu plānošanu, veselības aizsardzību, kā arī iesaistīto pušu un dienestu komunikāciju.

"No komisijas sagaidu atzinumu par kļūdām un nepilnībām, kas tika pieļautas svētku rīkošanā. Ar Laimdotu Straujumu vienojāmies, ka secinājumus un priekšlikumus nodosim premjerministres izveidotajai darba grupai, kuras uzdevums būs izvērtēt svētku plānošanu, rīkošanu, īstenošanu un risku analīzi nākotnē," izteikusies ministre.

Iepriekš:
Mežaparka estrādē pārtrauc ģenerālmēģinājumu ģībstošu bērnu dēļ

Seile neizslēdz demisijas iespēju saistībā ar aizvadītajiem dziesmu svētkiem