Drukāt šo lapu
16.05.2014 11:22

Tiesa ierosina lietu pret Ušakovu un Pauniņu saistībā ar Zolitūdes traģēdiju

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tiesa ierosina lietu pret Ušakovu un Pauniņu saistībā ar Zolitūdes traģēdiju Rīgas dome

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā 10. maijā ierosināta trīs Zolitūdes traģēdijā cietušo prasība pret Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) un SIA "Re&Re" valdes priekšsēdētāju Aināru Pauniņu.

Prasība pret N. Ušakovu vērsta par viņa nepietiekamajām darbībām pēc Zolitūdes traģēdijas, lai noskaidrotu vainīgos un sauktu atbildīgās personas pie atbildības, vēsta aģentūra LETA. Tikmēr prasība pret A. Pauniņu iesniegta par to, ka viņš ar savu faktisko rīcību kā "Re&Re" valdes priekšsēdētājs turpina nodarīt papildu morālo kaitējumu cietušajiem, piemēram, atrodoties Maldīvu salās, nevis piemiņas pasākumā.

Kā norādīts prasības pieteikumā, tas ir iesniegts par atvainošanos saistībā ar nodarīto morālo kaitējumu. Tāpat no prasības izriet, ka A. Pauniņš un N. Ušakovs nav darījuši visu iespējamo, lai Zolitūdes traģēdijas rezultātā radušās sekas, prasītāju pārdzīvojumus maksimāli samazinātu, bet gan, gluži pretēji, viņu rīcība bijusi tāda, kas vēl vairāk pastiprina prasītāju ciešanas, tā pēc traģēdijas radīto morālo kaitējumu vēl palielinot.

Kā ziņots, Talsu rajona tiesa uz 30. oktobri izskatīšanai ir nozīmējusi vēl vienu Zolitūdes traģēdijā cietušo civilprasību. Šī prasība tiesā ir vērsta pret SIA "Maxima Latvija", "Re&Re", SIA "Homburg Zolitude", SIA "Tineo", Rīgas domi, arhitektu firmu "Kubs" un SIA "HND Grupa". Lietu vērtēs tiesnese Vineta Pavlovska.

25. aprīlī tiesa noraidīja lūgumu par prasības nodrošinājumu. Tajā tika lūgts apķīlāt kustamo un nekustamo atbildētāju mantu.

Kā ziņots, šādas prasības pret šiem pašiem atbildētājiem tika iesniegtas un ierosinātas arī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā un Rīgas rajona tiesā. Katra no prasībām bija iesniegta par 70 miljonu eiro kompensācijas piedziņu.

Pērn 21. novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.