Drukāt šo lapu
18.05.2013 22:49

FOTO: Senu monētu izstāde un dažādas aktivitātes Muzeju naktī Olainē

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Olainieši aktīvi izmantoja iespēju uzzināt ko vairāk par savu novadu šī gada "Muzeju naktī" Olainieši aktīvi izmantoja iespēju uzzināt ko vairāk par savu novadu šī gada "Muzeju naktī" Krišjānis Grantiņš

18. maijā notiekošajā Muzeju naktī plašu izklaides, izglītojošo un kultūras pasākumu programmu piedāvāja arī Olaines Vēstures un mākslas muzejs.

Tā kā šī gada pasākumi visā Latvijā bija veltīti meža tematikai, arī šis Pierīgas novads nebija izņēmums. Olainiešiem un pilsētas viesiem jau no agra rīta bija iespēja piedalīties pasākumu ciklā "Meža pulkstenis", kas nozīmē, ka aktivitātes sākās jau no agra rīta un beidzās tikai vēlu vakarā. Lai gan dažādas izklaides muzejā un citviet Olainē norisinājās no pulksten 14, visblīvākā pasākumu programma bija tieši vakarā.

Taču, kā norāda muzeja direktore Ārija Spuņģe, cilvēku interese par notiekošo ir ļoti liela visas dienas garumā. Vislielākā interese par notiekošo ir bērniem un jauniešiem. Pēdējie labprāt izmēģināja loka šaušanu, kā arī piedalījās dažādās radošās aktivitātēs. "Man liekas, ka ar katru gadu mūsu rīkotos pasākumus apmeklē arvien vairāk cilvēki. Īpašs prieks ir par tiem, kuri saka, ka pirms tam uz muzeju nav nākuši, bet ir gandarīti, ka vismaz "Muzeju naktī" atnākuši un uzzinājuši ko jaunu par vietu, kurā dzīvo," teic Ā. Spuņģe.

Viens no centrālajiem "Muzeju nakts" pasākumiem Olainē bija šajā teritorijā atrastās un savāktās naudas kolekcijas atklāšana. Tajā ikvienam ir iespēja apskatīt, kādi maksāšanas līdzekļi bija Latvijā sākot no 17. gadsimta līdz pat Latvijas rubļiem, kas bija apritē no pagājušā gada deviņdesmitajiem gadiem.

"Kāda vara vien Latvijā bija, tāda arī nauda. Papīra banknotes mums ziedoja olainieši, bet monētas atrastas arheoloģisko izrakumu laikā. Par katru no tām ir savs stāsts, ko esam apkopojuši arī filmā," stāsta izstādes autors, muzeja vecākais speciālists Māris Ribickis.