Drukāt šo lapu
18.05.2013 13:01

Muzeju nakts zaļais mežs Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Muzeju nakts zaļais mežs Pierīgā no Turaidas muzejrezervāta arhīva

Piedāvājam gadskārtējās Muzeju nakts programmas pasākumus Pierīgas pusē, kuras tēma šogad ir "Zaļā krāsa – mežs".

• Ādaži. Rīgas ūdensapgādes muzejā, sūkņu stacijā "Baltezers" plkst. 18–1 ekspozīcijas apskate ar ekskursijas vadītāju, "Rīgas ūdens" laboratorijas speciālisti testēs apmeklētāju līdzpaņemtā ūdens paraugus, pagalmā aktivitātes zaļumos, laistīšanās ar ūdeni, fotografēšanās u. c.

• Carnikava. Novadpētniecības centrā no plkst. 21 vakarēšana pie uguns un Zaļās zupas baudīšana, "Tumša nakte, zaļa zāle" – sadziedāšanās ar folkloras kopu "Cēlāji".

• Ķekava. Ķekavas novadpētniecības muzejā plkst. 19–1 izstāde "Ķekavas mednieku stāstiņi", visi aicināti krāsot, veidot, stādīt, piešūt, dziedāt kopā ar bērnu vokālo ansambli "Cīrulītis", piedalīties meža rotaļās un ieklausīties I. Ziedoņa "Zaļajā pasakā" kopā ar Anitu Lubovu.
Plkst. 22–23.30 Doles Tautas namā Jaunā Miltu teātra iestudējumā M. Zīverta luga "Zaļā krūze", atvērta muzeja ekspozīcija un Latvijas karikatūristu un E. Ozoliņam veltītā skolēnu karikatūru darbu izstāde "Zaļais mežs".

• Krimulda, Sigulda. Turaidas muzejrezervātā (attēlā) plkst. 19–1 atvērtas ekspozīcijas Turaidas viduslaiku pilī, baznīcā, dārznieka mājā un muižas saimnieciskās apbūves centra ēkās. Vakara programmā visdažādākās aktivitātes: izstādes, Siguldas novadu deju kolektīvu, koru koncerts, radošās darbnīcas, ekskursija "Dižkoki Turaidas muzejrezervātā", dižkoku mērīšanas darbnīca, saruna ar mākslinieku Valdi Celmu "Kā ieraudzīt Austras koku?", svētbrīdis Turaidas baznīcā, sarunas ar Gaujas Nacionālā parka jaunajiem reindžeriem u. c.

• More. Mores pagasta Tautas namā plkst. 21 Muzeju nakts izstāde "Tērpi. Stāsti. Dejas". Unikāla seno tērpu izstāde ar seno deju grupu "Ballare". Mores kauju muzejā plkst. 17–1 Ekskursijas muzeja ekspozīcijās ar vēstures stāstījumu, lekcijas, stāsti "Izdzīvošanas pamatprincipi mežā", "Maskēšanās mežā – kā saplūst ar mežu", sejas maskēšanas darbnīca bērniem, atrakcijas, veiklības sacensības, erudīcijas spēles. Uz ugunskura vārīta tēja, karavīru dziesmas kopā ar Mores sieviešu vokālo ansambli "Ceriņi".

• Olaine. Olaines vēstures un mākslas muzejā "Meža pulkstenis" no plkst. 14 Olaines talantu, māksliniecisko kolektīvu priekšnesumi, radošās darbnīcas, gleznojumi un dedzinājumi kokā, makulatūras vākšana, ekspedīcija "Pazīsti mežu!", paraugdemonstrējumi un šaušana ar loku. Plkst. 20–21 "Vilkaču skrējiens". Komandu saliedēšana, sacensības pilsētas mežā, plkst. 21–1 "Krogs kā uzburta paradīzes aina".

• Salaspils. Daugavas muzejā plkst. 19–24 atvērtas Daugavas muzeja ekspozīcijas, videofilmas par mežu, cienāšanās ar dabas veltēm, atklāšanā kopīga kociņa stādīšana, satikšanās un šūpošanās ar Taurenīti, saspēlēšanās kopā ar Zaļo Vardi un Krupīti, rotaļas ar jautrajām Maijvabolēm, meistardarbnīcas, bērzu tāss – pamācības par tās izmantošanu un pielietojumu, Sibīrijā rakstītās vēstules uz bērza tāss, pastaigas muzeja parkā, tēju degustācija, plkst. 23–24 "Krāsainās satikšanās laikā un telpā", videofilma "Zudusī Daugava".

• Saulkrasti. Reiņa Kaudzītes vasaras namiņā plkst. 20 sarīkojums "Mežā koki dažādi..." ar iespēju darboties amatnieku darbnīcās, noskaidrot koku horoskopu, pielaikot meža dzīvnieku ragus fotostūrītī, nogaršot zaļo zupu, kopā ar Saulkrastu mākslinieciskajiem kolektīviem izdziedāt un izdejot dziesmas un dejas starp kokiem. Kursēs bezmaksas autobuss uz Velosipēdu muzeju.

• Stopiņi. Ulbrokas kultūras namā plkst. 20 Zaļās Muzeju nakts pietura Ulbrokas kultūras namā – Bruņurupuču parāde, "Latvijas gada dzīvnieka 2013" viesizrāde, nakts īpašā Zaļā tēja, 2014. gada Sarkanās Muzeju nakts vēlēšanas.