Drukāt šo lapu
08.05.2013 17:33

Ikšķilē pasniegs Dzintara Soduma balvu

Autors  www.ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rakstnieks Dzintars Sodums. Rakstnieks Dzintars Sodums. www.ogrenet.lv

13.maijā plkst.17 - Dzintara Soduma dzimšanas dienā - Ikšķiles tautas namā notiks rakstnieka vārdā nosauktās balvas pasniegšanas svinīgais pasākums.

Ikšķiles novada pašvaldība nodibinājusi rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma balvu, kas ir izcilā latviešu rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma piemiņai veltīta Ikšķiles novada pašvaldības atzinība autoram par novatorismu dzejā, prozā, dramaturģijā vai literatūras tulkojumā latviešu valodā.


Balva tiek piešķirta finansiāla atbalsta veidā un pasniegta ikgadējā Dzintara Soduma piemiņas pasākumā – rakstnieka dzimšanas dienā 13. maijā. Dz. Soduma kalpošana latviešu valodai noslēdzās Ikšķilē 2008. gadā, kur viņš pavadīja divus pēdējos dzīves gadus pēc vairāk nekā 60 gadu prombūtnes trimdā Zviedrijā un ASV. Arī būdams svešumā, viņš nenogurstoši savu dzīvi veltījis latviešu valodas un literatūras saglabāšanai un novatorisma attīstīšanai.

Tieši Ikšķilē viņš pabeidza pēdējo romānu "Viņpuse", kā arī savu mūža darbu – Džeimsa Džoisa romāna "Uliss" tulkojumu latviešu valodā. Balvas piešķiršanas mērķi: iedibināt un turpināt Dzintara Soduma piemiņas tradīcijas, tā sekmējot kultūras vērtību saglabāšanu, novērtēt izcilākos darbus un godināt šo darbu autorus, veicināt latviešu rakstniecības attīstību, atbalstot latviešu valodas izkopšanu

un saglabāšanu un popularizēt Ikšķiles novadu.