Drukāt šo lapu
03.05.2013 12:52

Daugavas promenādē 4. maijā būs ģimeņu atpūtas diena

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daugavas promenādē  4. maijā būs ģimeņu atpūtas diena www.riga.lv

4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā rīdzinieki un pilsētas viesi gaidīti Daugavas promenādē ģimeņu atpūtas dienā "Uzgavilēsim priekšpilsētai!".

No plkst. 11.30 līdz 16 ikvienam apmeklētājam būs iespēja iesaistīties sportiskās aktivitātēs, darboties radošajās darbnīcās, piedalīties apkārtnes izzināšanas spēlē, radoši darboties mākslas plenērā, kā arī vērot bruņinieku cīņu paraugdemonstrējumus un baudīt koncertprogrammu. Pasākuma laikā Daugavas promenādē atklās arī jaunu vides objektu – akmens solu, informē pašvaldība.

Jau no plkst. 11.30 svētku apmeklētāji aicināti iesaistīties orientēšanās spēlē "Gadsimtu elpa Daugavas promenādē", kā arī piedalīties sporta aktivitātēs, kurās īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem, bet plkst. 12 sāksies šaha turnīrs. Savukārt veselīga un aktīva dzīvesveida piekritēji varēs piedalīties vingrošanas nodarbībās.

Īpašas aktivitātes svētku dalībniekiem sarūpējusi Rīgas Centrālā bibliotēka, aicinot piedalīties radošajās darbnīcās un iepazīties ar literatūras izstādi "Tauta pie Daugavas". Ieskatu vēsturē sniegs ne tikai literatūras izstāde, bet arī fotografēšanās ar vēsturiskā rekonstrukcijas kluba "Lībeka" bruņiniekiem, būs bruņinieku divcīņu paraugdemonstrējumi. Daugavas promenādes apkaimes iedzīvotāji varēs pārbaudīt savas zināšanas par tuvāko apkārtni, piedaloties spēlē, kuru organizē biedrība "Cita Rīga". Vēsturi izzināt palīdzēs vēsturnieks Vladimirs Eihenbaums, kurš no plkst. 15.30 aicinās iedzīvotājus nelielā vēsturiskā ekskursijā.

Mākslas piekritējiem svētku laikā būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās mākslas plenērā "Uzzied Daugavas anemones".

Svētku dalībniekiem jau no plkst. 12 līdz pat 16 Daugavas promenādē pie Putnu torņa sarūpēts koncerts "Uzgavilēsim priekšpilsētai", kurā būs skatāma izrāde bērniem pēc A. Lingrēnas darba "Pepija Garzeķe" motīviem. Koncertā uzstāsies gan bērnu vokālie ansambļi, folkloras kopa, pūtēju orķestris "Auseklītis", horeogrāfiskais ansamblis, kā arī Bērnu un jauniešu centra "Daugmale" rokmūzikas dalībnieki.

Papildinformācija par ģimeņu atpūtas dienu pieejama interneta vietnē www.rigasaustrumi.lv

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītie pasākumi notiek ar Rīgas domes atbalstu. Papildinformācija par pasākumiem pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv