Drukāt šo lapu
30.04.2013 16:12

Salaspils Zinātnes nedēļā aicina uz izstādi "Kāpēc koks"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Salaspils Zinātnes nedēļas laikā no aprīļa beigām līdz 5. maijam Latvijas Universitātes (LU) Bioloģijas institūtā varēs apskatīt izstādi "Kāpēc koks".

Tajā piedalīsies visas Salaspils novada zinātniskās institūcijas un komersanti, kuru darbība saistās ar koku un koksni, vēsta aģentūra LETA.

Koks kā izpētes priekšmets tiks apskatīts no bioloģijas, ķīmijas, fizikas, mākslas, uzņēmējdarbības, dzimtas pētniecības viedokļa. Izstādi palīdzēs veidot arī radošie spēki – Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, "Zibšņa" jaunieši, sportisti.

Tāpat šonedēļ ģimenēm un draugiem Salaspilī būs iespēja piedalīties spēlē "Koku karte Salaspilī". Pie atsevišķiem kokiem būs piestiprinātas norādes ar koka nosaukumu latviski un latīniski, uz informatīvajiem bukletiem un vietnē www.salaspils.lv – karte ar koku atrašanās vietām un īsu aprakstu par tiem. Uzdevums būs pēc kartes atrast katru no šiem kokiem un nofotografēties pie tiem, par ko veiklākie un precīzākie saņems balvas. Kā ziņots, Salaspilī norisinās Zinātnes nedēļa, kurā aktualizēti jautājumi, kas saistīti ar koku zinātnē, novadpētniecībā, mākslā un uzņēmējdarbībā. Zinātnes nedēļa Salaspilī norisinās jau otro gadu, un ar piedāvātajām aktivitātēm tā jau pērn iemantojusi salaspiliešu atsaucību.